2011. január 13., csütörtök

Leveles tésztába tekert virsli aka pig in the blanket

 

Leginkább azért fényképeztem le, és teszem fel, hátha most lesz olyan, aki a homlokára csap, hogy nahát, de elfelejtettem ezt az ételt. A nehézségi fokozata 10es skálán 1, teljesen kezdőknek való, és előnyújtott leveles tésztából kb. 10 perc plusz sütés.

Hozzávalók:

  • 1 csomag (50 dkg) előnyújtott leveles tészta
  • 12 virsli
  • 1 tojás/tojásfehérje

A sütőt előmelegítem 200 fokra (légkeveréssel), és egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A leveles tésztát 12 csíkra vágom, mindegyikkel körbetekerek egy virslit. A tekercseket a tepsibe teszem, megkenem a tetejüket a felvert tojással (vagy 1 teáskanál vízzel felvert fehérjével), és megsütöm. Forrón salátával és ketchuppel/mustárral tálalom.

4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Rizottó a kertbőlMostanában kicsit nehezen veszem rá magam a fényképezésre. A főzéssel és az írással nincs probléma, de a fényképezés most kicsit nehézkes. Pedig ma a tegnapi nappal ellentétben még fény is lenne hozzá. Úgyhogy most kép nélkül… Tovább
  • Karfiolos quiche A karfiol általában levesként vagy rakott karfiolként kerül az asztalra, amikkel nincs is semmi baj, finom mindkettő, de egy sereg más ételt is készíthetünk, ebből a főzés közben igen erős szagú zöldségből. A karfiol egyéb… Tovább
  • Sonkás spagetti Heveny életmód-váltásban vagyunk, mivel jó esélyünk van idővel kettes típusú cukorbeteggé válni (nekem különösen). Azért nem kell semmiféle vészharangot kongatni, meg túl nagy dolgokra gondolni, hála az eddigi szokásainkna… Tovább
  • Sárgadinnye krémleves Leginkább komment nélkül: minimál-leves hőség idejére. Hozzávalók: sárgadinnye (a magában nem túl édes darabok nagyszerűen felhasználhatók hozzá) tejszín (20%-ost használtam) cukor A dinnyét karalábévájóval fe… Tovább
  • Csokoládékrémes muffin II. Alapvetően elégedett vagyok a vincze kiadó szakácskönyvtár sorozatával, a sok kis könyvből 5 megvan, gyakran forgatom őket és gyakran is főzök (sütök) belőlük, és egy iszonyatosan nagy katasztrófát leszámítva eddig mindig … Tovább

2 megjegyzés:

Gizi írta...

A homlokomra csaptam!!!! Tényleg, hogy elfelejtettem ezt a finomságot, pedig tavaly télen, savanyú káposztával sokszor ettük. KÖSZÖNÖM!!!!!:)

Dió Bisztró írta...

Klasszikus mindenki szereti kaja!
Én is :D