2011. január 13., csütörtök

Leveles tésztába tekert virsli aka pig in the blanket

 

Leginkább azért fényképeztem le, és teszem fel, hátha most lesz olyan, aki a homlokára csap, hogy nahát, de elfelejtettem ezt az ételt. A nehézségi fokozata 10es skálán 1, teljesen kezdőknek való, és előnyújtott leveles tésztából kb. 10 perc plusz sütés.

Hozzávalók:

  • 1 csomag (50 dkg) előnyújtott leveles tészta
  • 12 virsli
  • 1 tojás/tojásfehérje

A sütőt előmelegítem 200 fokra (légkeveréssel), és egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A leveles tésztát 12 csíkra vágom, mindegyikkel körbetekerek egy virslit. A tekercseket a tepsibe teszem, megkenem a tetejüket a felvert tojással (vagy 1 teáskanál vízzel felvert fehérjével), és megsütöm. Forrón salátával és ketchuppel/mustárral tálalom.

4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Briós / kalács (laktózmentes) Ez nem a francia briós, rengeteg tojással és még több vajjal, ez egy sima kalácstészta, csak briós-os hangulatban voltam, és úgy formáztam. Illetve annyiban más, mint a nálunk megszokott kalácstészta, hogy nincsen benne semm… Tovább
  • Tonhalas tészta – főzés nélkül Főzök is meg eszem is, de a blogolásra mostanában nem jutott időm. Beragadtam a munka - foci vb – focivb – házimunka - foci vb – munka – esti “kocogás” - foci vb mókuskerékbe. Leginkább saláta, szendvics, dinnye, hideg cukki… Tovább
  • Mustáros-juharszirupos salátaöntet Most ez a salátaöntet a favorit nálunk. Kell bele 3 dolog, meg egy tálka és egy kiskanál. És kb. 2 perc. Az üveges meg mondjon le… (amúgy is, de ez egy újabb érv). A sültcsirkés-gofris szendviccsel indult az egész, azóta ped… Tovább
  • Német palacsinta – “Dutch baby pancake” Magyarul német, angolul dutch (holland)? Hogy is van ez… így :-)Pennsylvania-i holland = német, meg egy kis félrefordítás, meg amúgy is lehet, hogy egy kislány találta ki a nevet.A lényeg: egy kis turmixolás, 20 perc a sütőb… Tovább
  • Linguine mandulával és petrezselyemmel – “Végigfőzni a Meatless-t” Ez egy lusta-pesto-s tészta. Mert nem kell a pesto szokásos hozzávalóit összeturmixolni, csak hozzákeverni a tésztához. Szerintem nagyon jó, egy kis citrom, mandula, sajt, petrezselyem…És nem mértem, úgyhogy a recept nagy vo… Tovább

2 megjegyzés:

Gizi írta...

A homlokomra csaptam!!!! Tényleg, hogy elfelejtettem ezt a finomságot, pedig tavaly télen, savanyú káposztával sokszor ettük. KÖSZÖNÖM!!!!!:)

Dió Bisztró írta...

Klasszikus mindenki szereti kaja!
Én is :D