2011. január 11., kedd

Zöldséges rétes

Hozzávalók:

  • 1 csomag (150g) 6 lapos réteslap
  • 2 tojás
  • 125 g sovány túró
  • 2 marék reszelt sajt
  • só, bors, szerecsendió
  • zöldfűszerek
  • 35 dkg mirelit zöldségkeverék
  • 1 tojás/tojásfehérje
  • olaj/olvasztott vaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

A zöldségeket megpárolom, majd alaposan lecsöpögtetem. A túrót összekeverem a tojásokkal (én 10 dkg összetört konzerv spárgát is raktam bele, mert maradt előző napról), sóval, borssal, szerecsendióval és tetszés szerinti zöldfűszerekkel fűszerezem. Végül belekeverem a reszelt sajtot, a kihűlt zöldségeket és a zsemlemorzsát. A sütőt előmelegítem 200 fokra (légkeveréssel) és egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A réteslapokat kettévágom, és a szokásos olajjal kenegetős módszerrel hármasával egymásra teszem őket. A 4 tésztán elosztom a tölteléket, feltekerem a mini rétes-rudakat, a tepsiben megkenem a tetejüket a felvert tojással, majd megsütöm. Langyosan, tejföllel tálalom.

2-3 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Csirkés újhagymás pite Könnyű nyári egytálétel, nem igényel hosszas, izzasztó konyhai tevékenykedést. A tűzhely mellett keveset kell vele állni, a sütőben meg elvan magában. A réteslappal készülő ételek általában csak frissen jók, ez azonban – m… Tovább
  • Gombás omlett Újra iskolába járok, csak most nem hétközben délelőtt okosodom, hanem esténként, és szombaton, túlnyomórészt ebédidőben. Ezért rendes reggelit kell készítenem, hogy ne korogjon a gyomrom előadáson. Nem szeretnék én lenni a… Tovább
  • Töltött grillezett gomba III. Töltött gomba - már megint… Sok lehetőség rejlik benne, és minimáliskonyhai erőfeszítés igényel (pláne, hogy a nincs kedvem főzni napokon segít ‘az embör’). Vannak napok, amikor ez a legelső szempont a főzésnél. Mi tart a … Tovább
  • Vörösbabos-gombás rizottó Vegánok által is fogyasztható rizottó, mert se vajat, se sajtot (se húsokat) nem tartalmaz. Nem vagyok se vegetáriánus, se nagy húsfogyasztó ezért hetente több napon is vegetáriánus ételeket szoktam készíteni. Teljesen jog… Tovább
  • Gombás-sonkás sült tészta Sokszor marad mindenféle alapanyagból 5-10-15 dkg, ami önmagában nem sok mindenre jó, különösen, ha nem 1 főre kell főzni. Ennek a sült tésztának az alapja a megfőtt olasz tészta, és a sajtos besamelmártás, ezt aztán minde… Tovább

0 megjegyzés: