2011. július 26., kedd

Kávés-csokoládés jégkrém

Bár a jelenlegi időjárás nem indokolja a jégkrém evést, úgy döntöttem, hogy egye fene (max iszom utána egy forró teát), előveszek egy adagot, és lefotózom, hogy felkerüljön a blogra, mielőtt elfelejtem az arányokat…

Hozzávalók:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg fehércsokoládé
  • 2 púpos teáskanál instant kávé
  • 5 dkg tejszín
  • 25-30 dkg joghurt

A tejszínt és a csokoládét egy tálba teszem, és mikróban megolvasztom, hozzákeverem az instant kávét. Miután homogénre keverem, hozzáadom a joghurtot. Jégkrémformába kanalazom és pár óra alatt megfagyasztom.

6 db lesz belőle (formafüggő)

Kapcsolódó bejegyzések

  • „Fogyókúrás” kávés csokoládé torta Eddig ez a leginkább diétásnak mondható csokoládétortám. Az alacsony zsírtartalom mellett (vagy inkább annak ellenére) nagyon finom. Persze jobban be lehetne illeszteni a diétába, ha kevesebb lenne benne a krém (nem krém-m… Tovább
  • Kapucsínós minitorták Karácsonyra megkaptam Nigella ‘Hogyan legyünk házi istennők’ könyvét, amiből most készítettem el a második receptet, az elsőt erősen átdolgoztam, ezt viszont nagyjából a könyv szerint csináltam meg. Egyedül a tetejére kent … Tovább
  • Tiramisus fehércsoki trüffelKépet nem volt se erőm, se kedvem készíteni. Csak feljegyzem a hozzávalókat, hogy ne kelljen jövőre azon gondolkodnom, hogy hogyan is volt tavaly az a trüffel… Flat-catnél láttam ennek az eredetijét, de nekem az ő arányaival … Tovább
  • Kávés minitorták A kapucsínós változatot már többször elkészítettem Nigella házi istennős könyvéből, most a mellette lévő oldalon lévő másik kávés-csokis cupcake volt soron. Igazából meglehetősen nehéz dönteni, hogy melyik a jobb a kettő kö… Tovább
  • Mokka muffin Rákaptam cseppet a muffin-sütésre. Általában ízekre kattanok rá, most úgy tűnik inkább egy forma van soron. Gondolom közre játszik benne az is, hogy a sarkon a sparban a péksütemények között egészen guszta muffinok is vanna… Tovább

0 megjegyzés: