Képet nem volt se erőm, se kedvem készíteni. Csak feljegyzem a hozzávalókat, hogy ne kelljen jövőre azon gondolkodnom, hogy hogyan is volt tavaly az a trüffel… Flat-catnél láttam ennek az eredetijét, de nekem az ő arányaival nem működött, nem lett a hűtés után gyúrható a massza, ezért változtatnom kellett kicsit rajta. Így is kicsit lágyabb volt, mint ideális lett volna, ezért a leírásba több csokoládét írok, mint amivel én készítettem.
Hozzávalók:
- 30 dkg fehércsokoládé (27-tel készítettem)
- 13,5 dkg tejszín
- 10 db babapiskóta
- 5 dkg vaj
- 6,8 dkg mascarpone
- 2 evőkanál rum
- 3 teáskanál instant kávé
- kakaópor
Egy tálban elkeverem a rumban az instant kávét, és beleszórom az összetört babapiskótát. Hozzáadom a mascarponét és alaposan összekeverem. Kis lángon felolvasztom a csokoládét a vajjal és a tejszínnel, és félreteszem hűlni. Időnként átkeverem, és ha kicsit hűlt, belekeverem a mascarponés keveréket. Ha elég hideg, beteszem a hűtőbe, hogy megdermedjen. A hideg masszából golyókat formálok és kakaóporba hempergetem.
2 megjegyzés:
Jááááj, ez milyen jó lehet!:) Kép, nincs? Csak nem elfogyott előtte????:)))
hát golyó még csak-csak lett volna, kedv nem volt a fotózáshoz.
Megjegyzés küldése