2011. augusztus 17., szerda

Bisztronómia

Vasárnap az előző napi, majd 12 órás autókázás után nem volt kedvem főzni, úgyhogy elmentünk az Eiffel térre és kipróbáltuk ezt a helyet.

Az egyedüli dolog ami nem tetszett/furcsa volt, hogy a honlap és a facebook is azt írja, hogy három fogás 1490, ehhez képest az étlapon és a számlán is 1990 szerepelt. Ami még mindig szerintem bőven jó ár-érték arány, csak furcsa. Na mindegy. Akkor is tök jó dolog, hogy ketten borravalóval és limonádéval 5000 egységből megebédeltünk.

Van pár problémám a szokásos magyar éttermekkel/csárdákkal/akármikkel. Mindig különböző rántotthúsok, unalmas, ugyanabban az olajban sült “vega fogások” (értsd rántott sajt/karfiol/gomba) és mellé mirelit köretek. Uncsiiiiiiiiiii!!!!!! És bár tudok és szeretek is enni, akkora adagok, hogy egyetlen főfogástól kipukkadok és órákig nem érzem jól magam. Kb. napi 2000 kcal-ra van szükségem, ezt nem akarom egy étkezéssel hasrepesztően bevinni.

Itt ez a két dolog megoldódott, a 3 fogás együtt annyi, ami nekünk (elég alacsony fizikai aktivitás, irodista lét némi sporttal) ebédre az utána elnyalt 2 gombóc fagylalttal tökéletesen elég volt. Ha ittam volna utána egy erős fekete teát, az is megfelelő befejezés lett volna a fagylalt helyett, de nagyon meleg volt, a fagyira szavaztam. És jól elkészített, változatos, de nem “élvezhetetlenül extra” fogásokat kaptunk. És az étlap hetente változik.

Akkor amit ettünk (a képek telefonnal, erős izgalmi állapotban, meglehetősen összecsapva készültek):

image

Az én francia hagymalevesem camembert-es pirítóssal, az egyetlen negatívum, hogy a pincér/szakács kipancsolt egy kis levest a tányér szélére. Alaplé, puha hagyma, és ropogós bagett-karika.

image

Ez Levié (sikerült az autofókusznak őt megtalálni a háttérben és nem az ételt, ehhh). Nem tudom mi volt a neve, pirított bagetten vaj, saláta, tonhal, olajbogyó és pesto. Állítása szerint nagyon jó.

image

Ez  pedig a két főétel, az előtérben kacsacomb parázsburgonyával és mustárszósszal, a háttérben fekete tőkehalfilé és zöldségragu. Itt meg kell említsem az egyetlen negatívumot az étellel kapcsolatban, kicsit alaposabban is átnézhették volna a kacsa bőrét, mert ki kellett húzzak belőle bár tollmaradványt.

A desszerteknél elfelejtettem fotózni :-), én kávéfagylaltot ettem mogyorógrillázzsal, Levi pedig francia bundáskenyeret konyakos barackkal. A bundáskenyér úgy nézett ki, mint két kicsi amerikai palacsinta, és elolvadt a szájban (azt hiszem ez volt Levi kedvence a három fogásból).

Az étterem jól néz ki belül is, szép tiszta a mosdó, gyorsan érkeztek a fogások, a limonádé sok körrel veri az Állatkertben lévő Gundel teraszét, nekem pont megfelelő volt benne a cukor-citrus arány, a pincér minden kérdésünkre tudott válaszolni. Szuper nagy kiülős része van, szerintem ár-érték szempontból tökéletes. Remélem nem fognak az árak egyre feljebb kúszni és esni a színvonal. Szerintem még fogunk menni :-)

Kapcsolódó bejegyzések

  • Mokka muffin Rákaptam cseppet a muffin-sütésre. Általában ízekre kattanok rá, most úgy tűnik inkább egy forma van soron. Gondolom közre játszik benne az is, hogy a sarkon a sparban a péksütemények között egészen guszta muffinok is vanna… Tovább
  • A mai konyhai tevékenységem:(eddig) elcseszett csokis minimuffin – nem hajlandó normálisan kijönni a papírból a maradék tésztát egymásba rakott két muffinpapírban, tepsin akartam megsütni. az egész cucc szétfolyt. ment a kukába, én meg kiakadtam … Tovább
  • TiaraEz az én sk készített tiarám, amit a Büszkeség és balítélet-maratonba fulladó lánybúcsúmon hoztunk össze a lányokkal: Mivel sehol sem talált hugi “gagyi”-de-felnőttméret tiarát a barkács-megoldáshoz kellett folyamodnunk. … Tovább
  • Bécs – 1. rész Mókus a schönbrunni kastély parkjában :-) előttünk egy fickó kb. kézből etette mogyoróval. Valami nagy fekete madárból volt még egy csomó, de nem vagyok egy nagy ornitológus, gőzöm sincs, hogy mi volt. Jó nagy csőre van az… Tovább
  • Lilluka-saláta Nem volt semmi recept a kiinduláshoz, csak az, hogy mi van itthon és mit szeretek. És hát mikor nevezzek el magamról salátát, ha nem a lányságom végnapjaiban. Hozzávalók: 6-7 dkg bulgur 1 kukorica konze… Tovább

3 megjegyzés:

Hapci írta...

Hétköznap 12-17h között él a kedvezményes ár.

Wittner Lilla írta...

sejtem én is, hogy ez így van, de se a honlapon se a facebookon ez nem derül ki, mindenhol az van h"2minden nap", valamint még a hétvégi 1990 is happy hour néven szerepelt a blokkon, tehát akkor van min még egy, harmadik tarifa is.

Névtelen írta...

Szia!Látom hogy elég régi a bejegyzés, bocsi, csak most találtam rá. Az egyik kedvenc helyem az U26. Igen, van egy 3. tarifa is, legalábbis én már fizettem 1490et, 1990et, és azt hiszem 2690et is a 3 fogásért. És amiért igazából "tollat" ragadtam, az az, hogy a tányér belsõ peremén levõ leves szerintem a díszítés része, azért olyan a kialakítása is, nem mellélötykölték véletlenül..