2011. augusztus 17., szerda

Bisztronómia

Vasárnap az előző napi, majd 12 órás autókázás után nem volt kedvem főzni, úgyhogy elmentünk az Eiffel térre és kipróbáltuk ezt a helyet.

Az egyedüli dolog ami nem tetszett/furcsa volt, hogy a honlap és a facebook is azt írja, hogy három fogás 1490, ehhez képest az étlapon és a számlán is 1990 szerepelt. Ami még mindig szerintem bőven jó ár-érték arány, csak furcsa. Na mindegy. Akkor is tök jó dolog, hogy ketten borravalóval és limonádéval 5000 egységből megebédeltünk.

Van pár problémám a szokásos magyar éttermekkel/csárdákkal/akármikkel. Mindig különböző rántotthúsok, unalmas, ugyanabban az olajban sült “vega fogások” (értsd rántott sajt/karfiol/gomba) és mellé mirelit köretek. Uncsiiiiiiiiiii!!!!!! És bár tudok és szeretek is enni, akkora adagok, hogy egyetlen főfogástól kipukkadok és órákig nem érzem jól magam. Kb. napi 2000 kcal-ra van szükségem, ezt nem akarom egy étkezéssel hasrepesztően bevinni.

Itt ez a két dolog megoldódott, a 3 fogás együtt annyi, ami nekünk (elég alacsony fizikai aktivitás, irodista lét némi sporttal) ebédre az utána elnyalt 2 gombóc fagylalttal tökéletesen elég volt. Ha ittam volna utána egy erős fekete teát, az is megfelelő befejezés lett volna a fagylalt helyett, de nagyon meleg volt, a fagyira szavaztam. És jól elkészített, változatos, de nem “élvezhetetlenül extra” fogásokat kaptunk. És az étlap hetente változik.

Akkor amit ettünk (a képek telefonnal, erős izgalmi állapotban, meglehetősen összecsapva készültek):

image

Az én francia hagymalevesem camembert-es pirítóssal, az egyetlen negatívum, hogy a pincér/szakács kipancsolt egy kis levest a tányér szélére. Alaplé, puha hagyma, és ropogós bagett-karika.

image

Ez Levié (sikerült az autofókusznak őt megtalálni a háttérben és nem az ételt, ehhh). Nem tudom mi volt a neve, pirított bagetten vaj, saláta, tonhal, olajbogyó és pesto. Állítása szerint nagyon jó.

image

Ez  pedig a két főétel, az előtérben kacsacomb parázsburgonyával és mustárszósszal, a háttérben fekete tőkehalfilé és zöldségragu. Itt meg kell említsem az egyetlen negatívumot az étellel kapcsolatban, kicsit alaposabban is átnézhették volna a kacsa bőrét, mert ki kellett húzzak belőle bár tollmaradványt.

A desszerteknél elfelejtettem fotózni :-), én kávéfagylaltot ettem mogyorógrillázzsal, Levi pedig francia bundáskenyeret konyakos barackkal. A bundáskenyér úgy nézett ki, mint két kicsi amerikai palacsinta, és elolvadt a szájban (azt hiszem ez volt Levi kedvence a három fogásból).

Az étterem jól néz ki belül is, szép tiszta a mosdó, gyorsan érkeztek a fogások, a limonádé sok körrel veri az Állatkertben lévő Gundel teraszét, nekem pont megfelelő volt benne a cukor-citrus arány, a pincér minden kérdésünkre tudott válaszolni. Szuper nagy kiülős része van, szerintem ár-érték szempontból tökéletes. Remélem nem fognak az árak egyre feljebb kúszni és esni a színvonal. Szerintem még fogunk menni :-)

3 megjegyzés:

Hapci írta...

Hétköznap 12-17h között él a kedvezményes ár.

Wittner Lilla írta...

sejtem én is, hogy ez így van, de se a honlapon se a facebookon ez nem derül ki, mindenhol az van h"2minden nap", valamint még a hétvégi 1990 is happy hour néven szerepelt a blokkon, tehát akkor van min még egy, harmadik tarifa is.

Névtelen írta...

Szia!Látom hogy elég régi a bejegyzés, bocsi, csak most találtam rá. Az egyik kedvenc helyem az U26. Igen, van egy 3. tarifa is, legalábbis én már fizettem 1490et, 1990et, és azt hiszem 2690et is a 3 fogásért. És amiért igazából "tollat" ragadtam, az az, hogy a tányér belsõ peremén levõ leves szerintem a díszítés része, azért olyan a kialakítása is, nem mellélötykölték véletlenül..