2010. szeptember 22., szerda

Bécs – 1. rész

IMG_5970

Mókus a schönbrunni kastély parkjában :-) előttünk egy fickó kb. kézből etette mogyoróval. Valami nagy fekete madárból volt még egy csomó, de nem vagyok egy nagy ornitológus, gőzöm sincs, hogy mi volt. Jó nagy csőre van az biztos.

IMG_5972 Állványról nyírják a fákat. A bokrok pedig gömb és kúp alakúak (mint a nespresso kapszulák kb). Jó-jó az angolkert is, de én jobban tudom tátani a számat egy szépen nyírt franciakertben.

IMG_5995

Labirintus és maze tök kreatív játszótérrel. A labirintusban a inkább a felnőttek rohangáltak össze-vissza :-) Régen sokkal nagyobb labirintus tartozott a parkhoz, biztos kellettek nekik eldugott zugok a rosszalkodáshoz és intrikáláshoz…

IMG_6005 IMG_6011 Pálmaház, van egy hasonló, de kisebb épület, az a sivatagi állatok háza.

IMG_6116 Legnagyobb megdöbbenésünkre kiderült, hogy Bécsbe tök jó vonattal menni. Nem is drága (26 euró oda-vissza), baromi kényelmes (sokkal több hely van a lábnak mint a repülőn, extra bőrönd-tartó a nagy csomagoknak amik nem férnek fel az ülések fölötti polcra. Gyereksarok filmvetítéssel, babakocsi-parkolóval. Meg légkondi, meg simán megy a sínen, még nálunk is, nincs a tüdü-tüdü, jobb helyeken 140nel hasít (valahol Bécs után azt hiszem 200 fölött is), és kevesebb mint 3 óra alatt elér Kelenföldről a Westbahnhofba. :-) Levi már tervezi a következő vonatos-kirándulást.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Klassz! És az esküvőn mi volt a menü ?:)

Lilla írta...

újházi tyúkhúsleves és tárkonyos vadraguleves, többféle hús és grillzöldség és torta a daubnerből (karamell, feketeerdő és narancsos trüffel)

Névtelen írta...

Ha jól emlékszem 32-33 euróért is lehet Bécsbe vonatozni, és ez a bécsi városi közlekedésre is használható.

Lilla írta...

jaja de az azt hiszem csak 48 órára jó a tömegközlekedésre nekünk meg első napra kellett összesen 2 jegy és a harmadikra még 2. nem érte volna meg. nem igazán használtuk a tömegközlekedést :-)