A korábban már közzétett sárgarépa-főzelék igen közeli rokona. Már ami az elkészítési módot és a fűszerezést illeti. A kettő keverékét is el lehet készíteni, mert a reszelt répa és a borsó kb. ugyanannyi idő alatt puhul meg. Aki pedig egzotikusabb fűszerezésre vágyik, használjon petrezselyem helyett mentát.
Hozzávalók:
- 45 dkg zöldborsó (kisebbik mirelit zacskó)
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- petrezselyem
- só, bors
- tej
A felmelegített olajon megfuttatom a borsót, kevés vizet öntök alá, és lefedve puhára párolom. Megszórom egy evőkanál liszttel (keményítő is lehet), felöntöm tejjel, és felforralom. Sózom, borsozom, és apróra vágott petrezselymet szórok bele.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése