2009. május 26., kedd

Spárgás-szalonnás penne

spargaspenne2

Volt némi maradék spárgám és kolozsvári szalonnám (mi más…). Nem túl meglepő módon tésztaszószt ütöttem össze belőlük. Szerintem képes lennék heti hétszer tésztát enni mindenféle szószokkal. Persze durumtésztát, nincs benne koleszterin, gazdagabb fehérjében, és lassabban emeli meg a vércukorszintet.

Hozzávalók:

  • 15 dkg zöld spárga
  • kb. 5-7 dkg kolozsvári szalonna
  • 15 dkg penne
  • egy kis fej hagyma (vagy egy nagynak a fele)
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál citromlé
  • só, bors
  • hedonistáknak reszelt sajt a tetejére

A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint megfőzöm, és közben elkészítem a szószt. Az olajon kisütöm az apróra vágott szalonnát, majd átforgatom rajta a felaprított hagymát. Hozzáadom a megtisztított, feldarabolt spárgát, néhány percig azt is a hagymával, szalonnával pirítom. Felöntöm a tejszínnel, belekeverem a citromlevet, sózom, borsozom, és kis lángon addig főzöm, amíg a tészta is elkészül. A leszűrt tésztát összeforgatom a mártással, és azonnal reszelt sajttal tálalom. Villámvacsora.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tonhalas tésztasaláta Újabban kb. heti egyszer halat kell készítenem, mert kiderült, hogy igény van rá. Mivel engem az egész műfaj nem igazán vonz (finoman szólva), ezért az alapanyagok köre korlátozott – tonhalkonzerv, lazac szelet, pangasius … Tovább
  • Sajtos makaróni „Mac ’n’ cheese”, azaz sajtos makaróni, az angolszász anyukák egyik receptje arra az esetre, ha sok éhes gyereket akarnak jóllakatni. Természetesen ennek is van már por változata a nagy vízen túl, amihez csak vizet kell ke… Tovább
  • Csőben sült gombás-darált húsos tészta Ízvilágában kicsit hasonlít a bolognai ragus lasagnéhez, mert ezt is sajtos besamel, darált húsos paradicsomos ragu és tészta alkotja. Van azonban néhány lényeges különbség: sertéshús, gomba, és egyszerűbb összeállítani. A… Tovább
  • Zsályás-gorgonzolás tészta Villámgyors tészta jó sok tejzsírral, ha nagyon leegyszerűsítem a képletet. Szerintem a tehén dolga elsősorban a tej biztosítása, hogy az aztán vajjá, tejszínné, túróvá és sajtokká váljon, a húsmarha számomra csak másodlag… Tovább
  • Karfiolos tészta Hűtő- és kamratakarítás jegyében született ez az étel, egy kis maradék tészta, szalonna, karfiol és tejföl… Szerintem nagyon jó lett, de én az összes szalonnás-zöldséges tésztának nagy rajongója vagyok. Kénytelen vagyok el… Tovább

0 megjegyzés: