Újabb spárgás tészta: a múltkori darált húsos után ez most egy sonkás változat. A tesztközönségem ezt ítélte meg finomabbnak. A spárga helyettesíthető angolzellerrel.
Hozzávalók:
- 40 dkg spagetti
- 50 dkg zöld spárga
- 1 fej hagyma
- 2 dl tejszín
- 1 kis sűrített paradicsom
- 10 dkg sonka/tarja
- 2 evőkanál olaj
- só, bors
- csipetnyi chili
- petrezselyem
- fehérbor
- citromlé
A spárgát megtisztítom, és 2-3 cm-es darabokra vágom. Felteszek vizet a spagettinek, és a mártás elkészítése közben megfőzöm. A felhevített olajon megfuttatom az apróra vágott hagymát, néhány perc elteltével hozzáadom a sonkát/tarját. Újabb pár perc, majd jöhet a spárga. Beleöntöm a tejszínt, a sűrített paradicsomot, egy „löttyintésnyi” fehérbort és fedő alatt puhára főzöm. A végén sózom, borsozom, egy csipetnyi chilit és egy kiskanál citromlevet adok hozzá. Összekeverem a mártást a tésztával, és megszórom az apróra vágott petrezselyemmel.
5 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
2 megjegyzés:
Kedves Lilla, tegnap ez volt a vacsoránk, nagyon ízlett! Köszönöm a receptet. :)
nagyon szívesen, örülök, hogy tetszett. :-)
Megjegyzés küldése