2009. május 14., csütörtök

Zöld spárgás spagetti

spargasspagetti1

Újabb spárgás tészta: a múltkori darált húsos után ez most egy sonkás változat. A tesztközönségem ezt ítélte meg finomabbnak. A spárga helyettesíthető angolzellerrel.

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti
  • 50 dkg zöld spárga
  • 1 fej hagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 kis sűrített paradicsom
  • 10 dkg sonka/tarja
  • 2 evőkanál olaj
  • só, bors
  • csipetnyi chili
  • petrezselyem
  • fehérbor
  • citromlé

A spárgát megtisztítom, és 2-3 cm-es darabokra vágom. Felteszek vizet a spagettinek, és a mártás elkészítése közben megfőzöm. A felhevített olajon megfuttatom az apróra vágott hagymát, néhány perc elteltével hozzáadom a sonkát/tarját. Újabb pár perc, majd jöhet a spárga. Beleöntöm a tejszínt, a sűrített paradicsomot, egy „löttyintésnyi” fehérbort és fedő alatt puhára főzöm. A végén sózom, borsozom, egy csipetnyi chilit és egy kiskanál citromlevet adok hozzá. Összekeverem a mártást a tésztával, és megszórom az apróra vágott petrezselyemmel.

5 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

2 megjegyzés:

entropic írta...

Kedves Lilla, tegnap ez volt a vacsoránk, nagyon ízlett! Köszönöm a receptet. :)

Lilla írta...

nagyon szívesen, örülök, hogy tetszett. :-)