Nem vagyok nagy rajongója a mákos gubának, magamtól soha sehol nem választanám. A máknak sokkal jobb helye van a pozsonyi kifliben. De kicsit elszámoltam a szükséges kiflimennyiséget, úgyhogy el kellett készítenem életem első mákos gubáját. Hát nem volt bonyolult.
Hozzávalók:
- 5 szikkadt kifli
- kb. 6 dl tej
- 15 dkg mák
- 10-15 dkg cukor (én a kettő között tettem félúton, nekem elég édes volt úgy)
- 1 vaníliarúd
- kevés vaj
- opcionális: méz, mazsola, reszelt citromhéj
A tejet a félbevágott vaníliarúddal, és kb. a cukor harmadával felforralom. Közben felkarikázom a kifliket (kb. 1cm vastagra). Egy tűzálló tálat kivajazok. A mákot megdarálom és összekeverem a maradék cukorral. A tálba egy réteg kiflit teszek, meglocsolom tejjel, mákot szórok rá, majd jöhet a következő sor. A teteje nyilván cukros mák. A tetejére jön még pár vajforgács, és előmelegített sütőben (180 fok) kicsit megsütöm (20 perc).
Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése