Van pár állatos sütikiszúróm, amit már egy ideje fel akartam avatni. Végre sikerült. Teljesen alap linzer tésztát gyúrtam, kakaóporral ízesítettem, és étcsokoládéval vontam be. Laktózmentes margarinnal laktóz-érzékenyeknek is tökéletes. Nyári melegben reggel vagy este sokkal jobb az ilyen zsíros tésztákkal dolgozni, dél körül a melegtől kezelhetetlenné válnak. Akartam rá fehércsokoládé csíkokat húzni, de a fehércsokoládém nem volt hajlandó együttműködni velem, nem lett folyékony, úgyhogy még ki kell találnom valamit az amorf fehércsoki-gombóc felhasználására.
Hozzávalók:- 13 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- 27 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg étcsokoládé
A lisztet elmorzsolom a vajjal. Hozzáadom a tojássárgájákat, a cukrot, a kakaóport, és összegyúrom. Ha szükséges vízzel/tejföllel korrigálom az állagot. Hűtőbe teszem fél órára. A sütőt előmelegítem 200 fokra, a tepsit/tepsiket kivajazom, lisztezem. A tésztát kb. fél cm vastagra nyújtom, tetszőleges formákkal kiszaggatom, és 8-10 perc alatt megsütöm. Ha van elég tepsim, akkor abban hagyom kihűlni, mert forrón elég sérülékeny. Miután kihűlt, gőz- vagy vízfürdőben felolvasztom a csokoládét, és megkenem vele a kekszeket (a szilikonos ecset nagyszerűen bevált).
2 és fél tepsinyi lett, de elég nagyok voltak a formáim, levegősen voltak a tepsiben. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése