Lehet gesztenye helyett mák vagy dió töltelékkel is készíteni. A töltelék akkor megegyezi a pozsonyi kiflinél leírtakkal. A gesztenye a legegyszerűbb, csak kis darabkákat kell vágni a még fagyos mirelit gesztenyemasszából.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin (vagy 15 dkg zsír)
- 1 dl tejföl
- 1 teáskanál cukor
- csipet só
- 2 dkg élesztő
- kevés tej
- 1 csomag ízesített mirelit gesztenyepüré
- a hempergetéshez vaníliás porcukor
Az élesztőt kevés tejben a cukorral felfuttatom. A lisztet és a zsiradékot elmorzsolom (+ a csipet só). A felfuttatott élesztővel és tejföllel rugalmas tésztát gyúrok belőle. (Ha szükséges, kevés tejet adok hozzá). Tiszta konyharuhával letakarva egy órát kelesztem. 3 mm vastagra nyújtom, 6-8 cm átmérőjű köröket (fánk méret kb.) szaggatok belőle. Mindegyikre teszek egy kicsit a gesztenyemasszából, és kifli formára tekerem. Előmelegített forró sütőben (kb. 200 fok) megsütöm, és vaníliás porcukorban meghempergetem.
Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése