2010. január 25., hétfő

Ropogós csirkecsíkok

csirkecsikok1

Nem tudom, mennyire hasonlít ez a recept a KFC-ben árult csirke csíkokhoz, mert sosem szoktam ott enni, és nem is az volt a cél, hogy lemásoljam azt az ételt. Egyszerűen izgatott egy ideje a corn flakes-es panírozás. Arra jutottam, hogy nagyon jó, jelen állás szerint jobb, mint a zsemlemorzsás változat. Ismétlés várható, mert még van egy jó nagy adag corn flakes a zacskóban, máshogy pedig nem szeretjük…

Hozzávalók:

  • liszt
  • fűszerek (oregano, szerecsendió, só, bors, pirospaprika, majoranna, fokhagymapor, zellersó, bazsalikom)
  • tojás
  • corn flakes
  • csíkokra vágott csirkemell filé
  • a sütéshez olaj

A lisztet tetszés szerint fűszerezem (én a fent felsoroltakat használtam, de lehet chilivel vagy bármi mással bővíteni a sort, ami illik a csirkéhez), és előveszek három mélytányért. Az elsőbe a fűszeres liszt kerül, a másodikba pár felvert tojás, a harmadikba pedig összetört corn flakes. Én kézzel törtem össze, lehet zacskóba tenni, és sodrófával csapkodni, szerintem a corn flakes kellemesen masszírozza a tenyeret összezúzás közben. Innentől megegyeznek a lépések a hagyományos panírozáséval: a húst először lisztbe, majd tojásba, végül corn flakesbe forgatom, és forró olajban pár perc alatt megsütöm. Hasábburgonyával és ketchuppel tálalom.

Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Zöldborsóleves csirkehússal Nagyon sokáig kell főzni, de megéri. Annyit tudok hozzáfűzni, hogy: a hétvégén új kedvenc levest avattunk. Ez szerintem mindent elmond. Hozzávalók: fél csirkemellfilé 30 dkg mirelit zöldborsó 1 fej hagyma 4 s… Tovább
  • Póréhagymás csirkemell tejszínes mártásban Mindenkinek van valamilyen bűnös élvezete, kinek a csokoládé, kinek az alkohol, nekem a tejszínes szószos húsok. Nem kellene, mert hizlal, meg magas a koleszterinszintem, de néha egyszerűen muszáj. A csirkehús-tejszín páro… Tovább
  • Avokádós csirkesaláta Maradék grillezett csirkehúst is lehet használni ehhez az avokádóval dúsított görög salátához. Az avokádó gyorsan oxidálódik (ezen segít valamennyit a citromlé, de teljesen az sem tudja megállítani), ezért elkészítés után h… Tovább
  • Zöldborsós, csirkés rizottó Rengeteg mirelit borsó van a mini fagyasztómban, ezért folyamatosan borsós ételekben gondolkozom, a nagy töprengésben rájöttem, hogy borsós rizottó még nem volt. Ezen sürgősen változtatni kellett, úgyhogy főztem egy adagot… Tovább
  • Curry-s, kókusztejes bableves Tartalmas babos-csirkés leves, de nem a megszokott fajtából, hanem a már sokszor éltetett kókusztejes-chilis vonalon. Mindig tartok a kamraszekrényben pár bab- és kókusztej konzervet (a kukorica és a paradicsom mellett), m… Tovább

5 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Ez igen! szeretem a rántottat, a csirkét, a ropogósat, együtt pedig remek:)

Lilla írta...

akkor próbáld ki mindenképpen! :-)

mandy tarragon írta...

Jól néz ki, superbowl-ra szerintem bevállaljuk :)

szepyke írta...

Én sem tudom, hogy mennyire hasonlít, bár én szoktam ott enni, mert imádom, hogy csípős a panír.
Imádom, amikor egy panír ropog! Ez pont ilyen lehet!:)

Lilla írta...

ez nem csípős, mert nem szeretem a csípőst, de ha jó sok chilit keversz a lisztbe az lesz....