2010. október 13., szerda

Fokhagymás cukkinifőzelék

Nagy közös kedvencünk a cukkini és a fokhagyma duója kb. minden formában. A főzelékek között is az egyik kedvenc. Nálam most lehet, hogy ez a párosítás a csúcstartó, cukkini főzelék rántott sajttal. Mivel a cukkini elég diétás, belefér a mellé elmajszolt 2 szelet sajt (a csomagolás szerint kb. 300 kcal)

Hozzávalók:

  • 60-70 dkg cukkini
  • kb. 2 dl tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 teáskanál olaj
  • 1 evőkanál burgonya-pehely

A cukkinit tetszőleges alakúra felvágom (karika, kockák, ami tetszik, én most a ceruza vastagságú, 2-3 cm hosszú hasábokat preferálom), a hagymát apróra vágom, és a fokhagymát megpucolom. Az olajon pár percig sütöm a hagymát majd hozzáadom a fokhagymát és a cukkinit, átforgatom, megsózom és pár percig párolom. Hozzákeverem a tejfölt és a burgonyapelyhet, összeforralom, és ha szükséges vizet keverek hozzá (esetleg zöldség-alaplevet). Én a cukkini esetében végképp azt szeretem, ha nincs sok leve, természetesen lehet ennél hígabbra is készíteni, akkor több burgonyapehelyre lehet szükség.Tetszőleges feltéttel tálalom.

2 fős adag. Adagonként kb. 370 kcal és 25 g szénhidrát.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Fűszeres steak burgonya Itt a tél. Most már hivatalosan is. Eljött az esti sütőben sütések ideje – sütőtök, gesztenye, és a burgonya mindenféle fajtája. Ha szép burgonyát tudunk vásárolni, lehet ezt héjastul is sütni, csak nekem burgonyahéj-fóbiá… Tovább
  • Zöldségcurry kókusztejjel A karácsonyi folyamatos dőzsölés és húsevés után könnyű zöldséges étel kellett. Nem szeretem a csípőset, ezért enyhe curryt használtam, persze aki bírja és szereti, készítse erőssel, vagy tegyen bele némi chilipaprikát az … Tovább
  • Sütőtökös burgonyapüré Olyan, mint egy bébi-étel: édeskés, színes és püré. Egyszerű és nagyszerű. Fűszeres húsokhoz kiváló köret (sült oldalashoz például), de még magában is el lehet belőle majszolni egy nagyobb adagot. Lehet bátrabban is fűszer… Tovább
  • Sült csirke Az eredeti angol recept „bolond-álló”-nak titulálta ezt az elkészítési módot, nos ez igaz is nagyjából. Nagyon egyszerűen elkészíthető, és nagyon finom lesz a végeredmény. A hús omlik le a csontról, nincs kiszáradva, és a … Tovább
  • Mustáros lazac Minimális erőfeszítéssel (és ügyességgel) rengeteg dicséretet lehet bezsebelni ezzel az étellel. A lazacot általában eleve szeletekre vágva árulják, ezért mindössze annyi vele a dolgunk, hogy megkenjük őket mustárral, és p… Tovább

1 megjegyzés:

Seafalcon írta...

Akkor ezt megcsinálom!