2010. október 21., csütörtök

Mangós csirke curry-s rizzsel

Volt itthon egy kis maradék fekete bab, meg egy felhasználásra váró mangó szósz. Ez lett belőlük… (bár a szószból még van jó sok)

Hozzávalók:

  • 4 csirke alsócomb
  • pár kanál mangó-szósz
  • só, bors (esetleg chili)
  • 1-1,5 marék fekete bab
  • 6-8 dkg rizs
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál curry
  • 1 teáskanál olaj

A babot minimum egy éjszakára beáztatom, majd 1-1,5 óra alatt megfőzöm, és leszűröm. A mangó szószt fűszerezem (sóval, borssal, chilivel), a felével megkenem a combokat, és előmelegített sütőben (200 fok, légkeverés) kb. 30 percig sütöm. Ezután a  húsra kenem a maradék szószt, és készre sütöm kb. 20-25 perc alatt. Közben elkészítem a köretet: a hagymát apróra vágom, és pár percig sütöm az olajon, majd hozzáadom a rizst és a curryt, átkeverem, és vizet öntök alá. Időnként megkeverem, és ha szükséges, öntök még rá vizet. Végül sózom, és belekeverem a babot. Aki bírja a nyers hagymát, a végén tehet rá pár karika újhagymát.

2 fős adag.

0 megjegyzés: