2010. október 13., szerda

Fokhagymás cukkinifőzelék

Nagy közös kedvencünk a cukkini és a fokhagyma duója kb. minden formában. A főzelékek között is az egyik kedvenc. Nálam most lehet, hogy ez a párosítás a csúcstartó, cukkini főzelék rántott sajttal. Mivel a cukkini elég diétás, belefér a mellé elmajszolt 2 szelet sajt (a csomagolás szerint kb. 300 kcal)

Hozzávalók:

  • 60-70 dkg cukkini
  • kb. 2 dl tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 teáskanál olaj
  • 1 evőkanál burgonya-pehely

A cukkinit tetszőleges alakúra felvágom (karika, kockák, ami tetszik, én most a ceruza vastagságú, 2-3 cm hosszú hasábokat preferálom), a hagymát apróra vágom, és a fokhagymát megpucolom. Az olajon pár percig sütöm a hagymát majd hozzáadom a fokhagymát és a cukkinit, átforgatom, megsózom és pár percig párolom. Hozzákeverem a tejfölt és a burgonyapelyhet, összeforralom, és ha szükséges vizet keverek hozzá (esetleg zöldség-alaplevet). Én a cukkini esetében végképp azt szeretem, ha nincs sok leve, természetesen lehet ennél hígabbra is készíteni, akkor több burgonyapehelyre lehet szükség.Tetszőleges feltéttel tálalom.

2 fős adag. Adagonként kb. 370 kcal és 25 g szénhidrát.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Paradicsomos húsgombóc Elég hihetetlen, hogy megkívántam a paradicsomos húsgombócot, mert nem az az étel, amiről alapesetben eszembe jut, hogy ’hú, de ennék belőle’. Pedig egyszerű és gyors is, és mivel egy liter paradicsomlé van benne, azzal ál… Tovább
  • Csokis-kókuszos töltött keksz Katánál találtam ezt a receptet, sokat nem is változtattam rajta, csak a tölteléket igazítottam az itthoni alapanyagokhoz (és kicsit többet csináltam belőle, mert a nála látott mennyiség nekem nem volt elég, azt hiszem én … Tovább
  • TonhalkrémMájkrémet sem túl bonyolult házilag készíteni, a tonhalkrém azonban magasan veri gyorsaságban és egyszerűségben. Mindössze néhány percre és egy turmixra/aprítóra van hozzá szükség. Vendégeknek, mindenféle alakúra kiszúrt kis … Tovább
  • Hajtogatott kakaós kiflik Frissen a sütőből kivéve a legjobb, de a rengeteg vajas-kakaós krémnek köszönhetően másnapra sem száradnak ki ezek a hajtogatott-élesztős tésztából készülő kiflik. A tésztából szerintem nem érdemes kevesebbnek nekiállni, n… Tovább
  • Spárgás avokádókrém Az avokádókrémet még „magában” is nagyon szeretem, szoktam is elég gyakran készíteni, de így a tavasz legjobb zöldségével, spárgával kiegészítve valami fenomenális. Csodálatosan „zöld” íze van, és a tejföltől és a mogyoróv… Tovább

1 megjegyzés:

Seafalcon írta...

Akkor ezt megcsinálom!