2010. november 23., kedd

Körtés-sajtos melegszendvics

Arra jutottunk (és ez kivételesen nem csak nekem, a megrögzött ‘sokkaljobbazöldségmintagyümölcs"’-nek a véleménye), hogy végül is szeretjük a körtét, csak… Csak legyen mellette (ezek közül minél több annál jobb): húsos szalonna, gorgonzola, camembert, tejszín, tészta, rizs… Persze jó a körtés csokitorta is, de azért jobb szeretjük sósan, tésztához vagy rizottónak.

Most melegszendvics lett belőle, fincsi ez is, bár félek a napi ajánlott gyümölcsmennyiség nem fél körte/fő.

Nekem áfonyalekvár nélkül ízlett jobban, elvinek meg persze jóóóól megpakolva lekvárral (ezen szerintem senki sem lepődik meg, aki ismeri a táplálkozási szokásainkat).

Hozzávalók:

  • zsömle/kenyér/kifli (nekünk hamburgerzsemlénk volt, de másnap kukoricás kiflivel is finom volt)
  • vaj
  • körte
  • camembert
  • opcionális: áfonyalekvár

A sütőt előmelegítem 220 fokra (grill, vagy felső sütés). és egy tepsit kibélelek sütőpapírral/teflon tepsit veszek elő. A félbevágott zsömléket/kifliket vékonyan megvajazom, és megpakolom hámozott, magháztalanított körteszeletekkel. Pár kanál áfonyalekvárt teszek rá (vagy nem, ki hogy szereti), befedem camembert szeletekkel, és addig sütöm, amíg a sajt megolvad a tetején.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Fahéjas-mazsolás csomócskák Néha – fogyókúrás meggondolásból és jófejségből – olyan sütit sütök, amiből garantáltam nem eszem egy falatot sem. Legalább nem hízom tovább, és így egyesek hozzájutnak néha a fahéjhoz meg a mazsolához (meg a lekvárhoz). E… Tovább
  • Csokoládékrémes muffin Szerintem az étcsokoládé-tejföl páros nagyon jó, kókusszal turbózva raktam már palacsintába is, nagyon tetszik az étcsokoládé a tejföl enyhe savanykásságával kiegészítve. Kicsit „gombhoz a kabát” volt ez a sütemény, mert f… Tovább
  • Húsos táska Megkívántam egy jó leveles tésztás húsos táskát, a pékségek kínálatával azonban roppant bizalmatlan vagyok. Nem szeretek agyonborsozott löncshúsos táskát kapni „húsos” fantázianévvel. A töltelék hamar elkészül, akinek pedi… Tovább
  • Vöröslencsés kenyér Nem vagyok se nagy kenyér-sütő, se nagy kenyér-fogyasztó. Néha valahogy mégis megpróbálkozom vele (egyrészről hátha megszeretem a kenyeret, másrészről, hogy vajon tudok-e kenyeret sütni). Ez a lencsés kenyér nagyon finom l… Tovább
  • TonhalkrémMájkrémet sem túl bonyolult házilag készíteni, a tonhalkrém azonban magasan veri gyorsaságban és egyszerűségben. Mindössze néhány percre és egy turmixra/aprítóra van hozzá szükség. Vendégeknek, mindenféle alakúra kiszúrt kis … Tovább

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Igazán finom lehet