Karácsonyra megkaptam Nigella ‘Hogyan legyünk házi istennők’ könyvét, amiből most készítettem el a második receptet, az elsőt erősen átdolgoztam, ezt viszont nagyjából a könyv szerint csináltam meg. Egyedül a tetejére kent mázon változtattam, szerintem ugyanis a 16 dkg fehércsokoládé ehetetlen lesz, ha belekeverek 26 dkg cukrot. Úgyhogy a cukrot kihagytam, és kicsit növeltem a csokoládé és a tejföl mennyiségét, hogy elég legyen a máz, és ne legyen túl híg.
Hozzávalók:
a tésztához:
- 12,5 dkg liszt
- 12,5 dkg puha vaj
- 12,5 dkg barna nádcukor
- 1 púpos evőkanál instant kávé
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília-kivonat
- 2 csapott teáskanál sütőpor
- 3-4 evőkanál tej (elvileg 2-3, de nekem kicsit több kell)
a tetejére:
- 18 dkg fehércsokoládé
- 6 dkg vaj
- 15 dkg tejföl
- kakaópor
A vajat összekeverem a cukorral, majd beledolgozom a tojásokat, a vanília-kivonatot, a lisztet, az instant kávét és a sütőport. Miután simára kevertem (lehet robotgéppel is), belekeverem a tejet, viszonylag lágy, kanalazható tészta kell legyen. A sütőt előmelegítem 200 fokra (légkeveréssel), és egy normál 12 lyukú muffin tepsit kibélelek muffin papírral. Belekanalazom a tésztát, és 20 perc alatt megsütöm. Miután a muffinok kihűltek, egy fazékban vizet forralok, fölé teszek egy tálat, és felolvasztom benne a csokoládét és a vajat. Miután a máz langyosra hűlt, belekeverem a tejfölt, és a muffinok tetejére kanalazom. Végül megszórom kakaóporral, esetleg csokoládédíszekkel, csokoládés kávészemmel díszítem.
12 darab lesz belőle.
5 megjegyzés:
Hm, jól néz ki :)
Szia Lilla!
gyönyörűek :) Nigellának a könyvét még én is ízlelgetem, sok dolgot kipróbáltam már tőle, de néha túlontúl édesek nekem, így én is csökkentek a hozzávalókban.
A kapszlid ismerős, IKEA-ban vetted?
Üdv, Hugi
Azta! Nagyon gusztusosak!
köszi :-)
aha IKEA-sak a papírok, jók szerintem nagyon, elég vastag és viaszos.
Huuuu, nagyon jol neznek ki! Viszont a 26 dkg cukorba belegondolni is rossz...
Megjegyzés küldése