2011. április 17., vasárnap

Csirkés tésztasaláta kesudióval

IMG_6879

Semmi extra, kb. lássuk-mi-van otthon, de ez mondjuk nem von le az érdemeiből :-) Lehet erősebben is fűszerezni, kerülhet az öntetbe mustár és/vagy menta is.

Hozzávalók:

  • 15 dkg csirkemellfilé kis kockákra vágva
  • 15 dkg tészta (kagyló)
  • 1 kaliforniai paprika (nálam piros de fél-fél pirosból és zöldből még szebb)
  • fél kukoricakonzerv (vagy 1 kicsi)
  • snidling
  • 1 nagy marék kesudió
  • 1 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál olaj

A felhevített olajon megsütöm a húst, a tésztát megfőzöm a csomagoláson található útmutató szerint, és mindkettőt félreteszem hűlni. Egy tálban összekeverem a majonézt, a tejfölt és a citromlevet. A paprikát vékony csíkokra vágom, és a csíkokat elfelezem/harmadolom. A paprikát, a kukoricát, a kihűlt csirkét és tésztát az öntethez keverem. Végül hozzáadom a kesudiót (ha sózott, nem szükséges megsózni az ételt, ha natúr egy kevésre szükség van) és vágok bele snidlinget. Minimum egy-két órára hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.

1,5-2 adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Édesburgonyás csirke-curry Soha nem ettem ezelőtt édesburgonyát, nem rossz, kár, hogy kevés helyen és drágán árulják. Ha valaki nem tud vagy nem szeretne édesburgonyát venni, próbálja ki nyugodtan sütőtökkel ez a curryt, mert az édesburgonya színre … Tovább
  • Mogyorós bébikukoricás csirke Szeretem az ázsiai serpenyős csirkeételeket, sok zöldség van bennük, és általában tartalmaznak az európai ízekhez képest szokatlan csavart. Sokszor különleges hozzávalóra sincsen szükség, ehhez az ételhez csak mogyoróvaj, … Tovább
  • Póréhagymás-csirkés burgonyaleves Ismét egy levesnek álcázott főzelék, vagy egytálétel, ki minek szereti hívni. Rengeteg hús is van benne, csirkemellfilé, sonka (vagy tarja), és ropogós szalonnaszeletek, nekünk ez után már csak sütemény csúszott le. Hideg … Tovább
  • Csirkecomb mangósalsávalSzeretem ezt az ételt, a sokszínű, nyarat idéző gyümölcsös salsát és az édes-fűszeres csirkecombokat. Hidegen is fogyasztható, a salsa egy nappal korábban is elkészíthető.Hozzávalók:10 lebőrözött csirke alsócomb3 evőkanál man… Tovább
  • Gombás-csirkés egytál Nagyon egyszerű étel, mindent bele kell tenni a tepsibe, és várni, amíg megsül. Én csak csirke alsócombokat használtam, de lehet egész combokból, vagy akár négybe vágott csirkéből is készíteni, nagyobb darabok setén tovább… Tovább

2 megjegyzés:

Kriszta írta...

Szia!Játékra hívlak4nézd meg a tegnapi bejegyzésemet!

GasztroRéka írta...

Ez nagyon jó! Szeretem a tésztasalikat. Fogadásokon mindig azt eszem.:)