2011. április 12., kedd

Pesto-s csirkecomb pirítóssal

Nem igazán adja vissza jól a kép, hogy ez milyen finom fogás annak ellenére, hogy meglehetősen gyorsan és egyszerűen elkészül. Pláne, ha valaki olyan kényelmes, mint én és kicsontozott, bőr nélküli csirkecombot és üveges pestot vesz. De végülis miért nehezíteném meg a saját dolgom, ha nem muszáj?  A pestos-mandulás pirítósokból még magában is el tudnék majszolni egy nagyobb kupacot.

És ismét sikerült olaszos ebédet főznöm a vasárnap déli Juve-meccshez, pedig nem is volt szándékos :-)

Hozzávalók:

  • 4 (kicsontozott, jelen esetben lebőrözött) csirke felsőcomb
  • kb. 6 dkg pesto
  • 20 dkg darabolt paradicsomkonzerv
  • pár bagett-karika
  • 1 marék mandula/fenyőmag
  • saláta

A csirkecombokat tepsibe teszem, és 200-220 fokos sütőben 15-20 percig sütöm (ha nagyok, tovább). Közben a mandulát leforrázom, leszedem róla a barna héjat, majd durvára összevágom. A pesto felét összekeverem a paradicsommal, és megkenem vele a húst, további kb. 10 percig sütöm, majd megint megkenem és készre sütöm (kb. 10 perc). A bagett-karikákat megkenem a maradék pestoval, megszórom a mandulával, és a sütési idő végén beteszem őket pirulni a sütőbe. A megsült húst a maradék paradicsomos mártással, a pirítósokkal és salátával tálalom.

2 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Sonkás spagetti Heveny életmód-váltásban vagyunk, mivel jó esélyünk van idővel kettes típusú cukorbeteggé válni (nekem különösen). Azért nem kell semmiféle vészharangot kongatni, meg túl nagy dolgokra gondolni, hála az eddigi szokásainkna… Tovább
  • Sajtos babfasírt +paradicsomos rizs Folytatva a tegnap megkezdett gondolatokat, hogy milyen étkezési szokásokon és hogyan kell változtatni, jöjjön a következő “mumus”: a rizs. Ez sem bonyolult, az adagot kb. 5 dkg/főre kell csökkenteni, és a rizs lehetőleg le… Tovább
  • Töltött paradicsom Este születésnapi dőzsölésre mentünk, ezért könnyű ebédet terveztem. Egy ideje keringett már a fejemben a töltött paradicsom, aztán némi google-zás után megtaláltam a szimpatikus változatot fűszerkert-nél. Igazából csak ad… Tovább
  • Caprese Komment azt hiszem nem nagyon kell hozzá – paradicsom, mozzarella, bazsalikom. Mindenki ismeri, valószínűleg a többség szereti is. Ami miatt poszt lett belőle az az, hogy álljon itt az energiatartalma. alacsony az energia … Tovább
  • Rizottó a kertbőlMostanában kicsit nehezen veszem rá magam a fényképezésre. A főzéssel és az írással nincs probléma, de a fényképezés most kicsit nehézkes. Pedig ma a tegnapi nappal ellentétben még fény is lenne hozzá. Úgyhogy most kép nélkül… Tovább

0 megjegyzés: