2011. augusztus 15., hétfő

Stroganoff csirke

IMG_7370

Finom meg egyszerű, de azt hiszem nem lesz gyakori vendég nálunk, mert a savanyúság-allergiám a jelek szerint növekvő tendenciát mutat, és már az egy adagba jutó 1 ecetes uborka és pár szem kapribogyó is soknak bizonyult. Átnéztem egy csomó receptet, aztán ezt szintetizáltam belőlük:

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé, csíkokra vágva
  • 4 nagy ecetes uborka
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 3-5 szál újhagyma
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál magos mustár
  • liszt
  • 1 teáskanál kukoricaliszt (ez lehet, hogy túlzás volt)
  • 1-1,5 dl tejföl
  • 1-1,5 dl tejszín
  • kevés olaj

A húst megforgatom egy kis lisztben, majd kevés olajon pár perc alatt megpirítom. Hozzáadom a felkarikázott hagymát, és pár percig sütöm. A tejfölt és a tejszínt összekeverem (esetleg elkeverem benne a kukoricalisztet), és a húshoz öntöm. Belekeverem a kapribogyót, a mustárt, a sűrített paradicsomot, és készre főzöm (ha szükséges, vízzel, vagy a főzés első felében borral hígítom). Végül hozzáadom a csíkokra vágott ecetes uborkát, egyet forralok rajta és petrezselymes rizzsel vagy tésztával tálalom.

4 fős adag.

Én nem raktam bele sót, mert az ecetes uborkában van úgyis egy csomó.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Sült csirkecomb hagymamártással Csak elsőre tűnik bonyolultnak: currys csirkecombok, babos rizs és citromos hagymamártás. Valójában villámgyorsan és nagyon egyszerűen elkészül. Fekete bab helyett jó a konzerv vörös vesebab is, azt a fekete száraz babbal … Tovább
  • Görög citromos csirke Stahl Judit gyors húsos ételek című könyvéből van a recept, kicsit nekem macerás, az idetesszük-odatesszük, mártáskészítés a végén stb., de végül is nem bonyolultak a lépések, és finom a végeredmény. Akkor mondjuk kicsit ki… Tovább
  • Tejszínes-ananászos csirke Általában elég gyakran váltogatom a kedvenc ételeimet, hol ez hol az tetszik legjobban. Ez azonban már több mint 10 éve a személyes toplistám elején van. Azt hiszem ráadásul ez volt az egyik első húsos étel, amit főztem. A … Tovább
  • Mangós csirke curry-s rizzsel Volt itthon egy kis maradék fekete bab, meg egy felhasználásra váró mangó szósz. Ez lett belőlük… (bár a szószból még van jó sok) Hozzávalók: 4 csirke alsócomb pár kanál mangó-szósz só, bors (esetleg chili) 1-… Tovább
  • Csirkés pite Elég hihetetlennek tűnik, hogy csirkecomb, kukorica, burgonya és tejszín, ráadásul nem mikroszkopikus adag, és csak 500 kcal, de csak nem számolták el a goodfoodék a dolgot. Ennek fényében különösen durva, hogy a stahl-gyo… Tovább

2 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

De régen ettem :) Mondjuk én nem szoktam rakni bele kapribogyót, az nekem már túl fura ízű... De paradicsomot se, azt majd teszek bele, ha legközelebb készül.

Lilla írta...

nekem az jött le, hogy elég tágan értelmezhető .-) ebben meg gomba nem volt, mert az embör leszavazta, én raktam volna bele