2011. szeptember 2., péntek

Vega rakott cukkini

Túl részletesen nem írom le, csak nagyjából a rétegeket, úgy gondolom vagy így vagy úgy, de rizst főzni mindenki tud, a besamel pedig rengeteg helyen szerepel (itt is többször).

1. réteg: nyers, (és nem fűszerezett) cukkini karikákra vágva (egy közepes cukkini fele)

2. réteg: 10 dkg rizs, 1 apróra vágott hagymával megfőzve (én úgy szoktam, mint a rizottót, elég sokat keverem, és apránként adagolom bele a vizet), végül belekeverve 2-3 evőkanál pesto (a pesto elég sós, nem kell több só a rizsbe).

3. réteg: 1 kis hagyma, 25 dkg gomba, tejföl, kevés liszt, só, bors, szerecsendió. Egy elég sűrű tejfölös szószos gombát kell főzni.

4. réteg: a cukkini másik fele, szintén nyersen és sótlanul.

5. réteg: besamel, 2 dkg lisztből, 2 dkg vajból, 3 dl tejből, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezve, egy nagy maréknyi reszelt sajttal dúsítva

6. réteg: reszelt sajt

Ez a mennyiség 4 fős adag, kb. 20x20 cm-es tepsibe való, és 200 fokon addig kell sütni, amíg megpirul a sajt a tetején. Az összeállítás és a sütés közt nyugodtan eltölthet pár órát a hűtőben.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Töltött cukkini A heti cukkini adagunk. Gyorsan megvan, mert nem kell se besamelt, se rizst főzni, csak 3 részből áll: darált húsból, cukkíniből és sajtos tejfölös mártásból. Hozzávalók: 2 közepes cukkini 15 dkg darált sertésco… Tovább
  • Vörösbabos-gombás rizottó Vegánok által is fogyasztható rizottó, mert se vajat, se sajtot (se húsokat) nem tartalmaz. Nem vagyok se vegetáriánus, se nagy húsfogyasztó ezért hetente több napon is vegetáriánus ételeket szoktam készíteni. Teljesen jog… Tovább
  • Csirkés rétes Ideális vendégváró, mert előre el lehet készíteni, akár készre sütve, és langyosan tálalva, akár úgy, hogy a hűtőben várakoznak a kész tekercsek, és a megfelelő pillanatban 25 perc alatt megsütjük őket. A fűszerezés abszol… Tovább
  • Zöldborsós quiche Friss zöldborsó, sajt szalonna… A szalonnát kicsit ellensúlyozandó részben teljeskiőrlésű lisztből készítettem az omlós tésztát. Érdekes plusz ízt adott hozzá, aki szeretné kipróbálni, de nem biztos benne, hogy tetszene-e … Tovább
  • Kukoricás csirke-rizottó Újabb rizottó, ezúttal csirkehússal. A kukorica és a földimogyoró elsőre merész párosításnak tűnt, a szecsuáni csirkén kívül másba nem szoktam földimogyorót használni, de az eredmény igazolta a duó létjogosultságát. Az éde… Tovább

0 megjegyzés: