2009. július 23., csütörtök

Csirkés rétes

csirkesretes1

Ideális vendégváró, mert előre el lehet készíteni, akár készre sütve, és langyosan tálalva, akár úgy, hogy a hűtőben várakoznak a kész tekercsek, és a megfelelő pillanatban 25 perc alatt megsütjük őket. A fűszerezés abszolút nincsen kőbe vésve, mi a kertben növő oreganót használtuk csak, de a csirkehúshoz gyakorlatilag bármilyen fűszer illik, lehet próbálkozni többféle ízhatással.

Hozzávalók:

  • 1 csomag mirelit leveles tészta
  • 2 egész csirkemellfilé
  • 1 nagy hagyma
  • 3 tojás
  • oregano
  • só, bors
  • 2 teáskanál keményítő
  • 2 evőkanál olaj
  • fehérbor

a tálaláshoz:

  • tejföl

A húst nagyon apróra vágom, a hagymát felaprítom. A felhevített olajon megpirítom a hagymát, majd pár perc múlva hozzáadom a húst, és addig pirítom, amíg minden oldalán kifehéredik. Kis bort öntök alá, fűszerezem, és lefedve készre párolom. Közben villával felverem a tojásokat, egy kicsit kiveszek belőle a megkenéshez, a többihez hozzákeverem a keményítőt. Ráöntöm a húsra, és kevergetve addig hagyom a tűzhelyen, amíg kicsit besűrűsödik. Félreteszem hűlni (legalább addig kell várni, amíg langyosra lehűl). A leveles tésztát vékonyra kinyújtom, kétfelé vágom, és rákenem a tölteléket (a szélén maradjon üres tésztasáv). Feltekerem, megkenem a maradék tojással, villával megszurkálom, és előmelegített sütőben 200 fokon (alsó-felső), kb. 25 perc alatt megsütöm. Tejföllel és salátával tálalom.

4-5 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

1 megjegyzés:

Ági, aki főz írta...

Gyönyörűen néz ki, nagyon el tudom képzelni, hogy milyen finom lehet.