Érdemes kipróbálni a paradicsom grillezését más ételekhez is, különösen koktélparadicsomból készítve néz ki igazán jól. A nyersen saláta szerepét betöltő paradicsom a sütéstől nagyszerű köretévé válik a grillezett húsoknak és halaknak. A kukoricás lepény lehet könnyű ebéd, de előételnek is feltálalhatjuk, főételként 2-3 főre elég a megadott mennyiség, előételként személyenként 2 lepénnyel számítva 6 fős adag. A köret hozzávalóinál zárójelben az előételhez szükséges mennyiségek vannak.
Hozzávalók:
A lepényekhez:
- 1 doboz kukoricakonzerv
- 2 tojás
- 2-3 szál újhagyma
- 9 dkg liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 5 evőkanál tej
- 5 dkg vaj
- só, bors
- kevés olaj a sütéshez
a grillezett paradicsomhoz:
- 4 nagy (6 közepes) paradicsom
- 4-6 (6) szelet bacon
- olívaolaj
A vajat mikróban megolvasztom, ha nem forró, hozzákeverem a tojásokat, a lisztet és a sütőport. A kukoricát leszűröm, az újhagymát megtisztítom, vékonyan felkarikázom, majd mindkettőt a tojásos keverékhez adom. Kicsit megsózom, borsozom, és a tejjel hígítom. A paradicsomokat félbe vágom, és előveszek két (teflon) serpenyőt. Az egyikben 1-2 evőkanálnyi olíva-, a másikban ugyanannyi napraforgó olajat hevítek. A napraforgó olajon megsütöm a kukorica lepénykéket: egy lepényhez egy púpos evőkanál masszát teszek a serpenyőbe, és közepes lángon (nekem 6-os fokozat a 9-ből vált be), oldalanként pár perc alatt megsütöm, és papírtörlőre szedem ki. Ha szükséges, pótlom az olajat. A másik serpenyőben magas lángon (9/9) vágott oldalukkal lefelé meggrillezem a paradicsomokat, és ropogósra sütöm a szalonnát. A kukorica lepénykéket a grillezett paradicsommal és a darabokra tört szalonnával tálalom.
2 (előételnek 6) fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése