2009. október 30., péntek

Édesburgonyás csirke-curry

curry1

Soha nem ettem ezelőtt édesburgonyát, nem rossz, kár, hogy kevés helyen és drágán árulják. Ha valaki nem tud vagy nem szeretne édesburgonyát venni, próbálja ki nyugodtan sütőtökkel ez a curryt, mert az édesburgonya színre és ízre is eléggé hasonlít rá. Nyugodtan kísérletezhetünk a többi hozzávalóval is a curry egy meglehetősen tágan értelmezhető étel, borsó helyett brokkolival is készíthető, a narancssárga alap mellett jól mutat a zöld.

Hozzávalók:

50-60 dkg csirkemellfilé
2 közepes édesburgonya (vagy 40-50 dkg tisztított sütőtök)
4-5 evőkanálnyi vöröslencse
1 evőkanál olaj
4 dl kókusztej
3 dl csirke- vagy zöldség-alaplé
15-18 dkg borsó
2 evőkanál (nem erős) currypaszta

A csirkemellet és a megtisztított édesburgonyát falatnyi kockákra vágom, a felhevített olajhoz adom a currypasztát, majd megpirítom benne a húst, a lencsét és az édesburgonyát. Felöntöm a kókusztejjel és az alaplével, elkeverem, és fedő alatt 20 percig főzöm. Megsózom, hozzákeverem a borsót, és még 4-5 percig főzöm, majd rizzsel vagy rizstésztával tálalom.

5 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: