2009. október 27., kedd

Gofri II. - sajtos gofri

gofri2

Gofri-tesztelés, második rész: a múltkori ropogós édes után most egy sós változat következett. Aki szereti a lángost, szerintem ezt is szeretni fogja: rengeteg tejfölt és reszelt sajtot lehet a tetejére pakolni. A tészta nagyszerűen sikerült, nem ragadt bele a formába, pedig a reszelt sajt miatt féltem ettől kicsit, de elég volt ennél is csak a legelső előtt vékonyan beolajozni a felfűtött gofrisütőt.

Hozzávalók:

  • 16 dkg vaj vagy margarin
  • 40 dkg liszt
  • 14 dkg reszelt sajt
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 kis tojás
  • 1 púpos teáskanál sütőpor
  • tej

A vajat (margarint) elkeverem a tojásokkal, majd megpróbálom csomómentesre keverni a sajttal, a sütőporral, a tejföllel, kevés sóval és a több részletben adagolt liszttel. Fokozatosan annyi tejet adok hozzá, hogy sűrű, leginkább a nokedlitésztára emlékeztető állagú masszát kapjak. Nekem a csomómentesre keverés nem sikerült, ezért ezen a ponton elővettem a robotgépet, és annak a habverőjével kevertem simára. A gofrisütőt bemelegítem, vékonyan megkenem olajjal, és megsütöm a tésztát, a kész darabokat rácsra teszem hűlni, hogy a távozó gőztől ne legyenek szottyadtak. A gofrikat tejföllel és reszelt sajttal tálalom.

Kb. 10 darab lesz belőle. Eredetielg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Rántott palacsinta Macerás, és hizlal is, de azt mondom megérte. Nem lesz állandó vendég a konyhámban a rántott palacsinta, az előbb felvázolt okok miatt (és azért is, mert sok mosatlannal jár), de amikor nagy ritkán megkívánom, inkább ittho… Tovább
  • Császármorzsa Nekem nincsenek a császármorzsához kapcsolódó gyerekkori emlékeim, vaníliaillatú nagymamás uzsonnákról, és friss baracklekvárokról. Viszonylag későn ismerkedtem meg ezzel az étellel, mert kíváncsi voltam, mi az, amiért ann… Tovább
  • Nektarinos tejespite Annyian megénekelték már, jöjjön az én verzióm. Tejespite, azaz előkelő néven: clafoutis. Csupa hétköznapi hozzávaló kell hozzá, nagyon gyorsan elkészül, és nincs, aki ne szeretné. A tökéletes családi desszert. Bármilyen g… Tovább
  • Nektarinos cobbler Ismét egy amerikai sütemény. Úgy tűnik, van pár klasszikusuk, ami egyezik az ízlésemmel. A ’cobbler’-t – ami egyébként cipészt jelent – Nagy-Britanniában is ismerik, csak ők egy húsos (általában bárány) ételt értenek alatt… Tovább
  • Kávékrémes korongok Nem tudom megunni a leveles tésztából készült süteményeket. Ismét – a már többször bizonyított – házi leveles tésztát használtam. Elég sokat gondolkoztam, hogy mit is kívánok: kókuszt? kávét? csokoládét? A befutó kávés let… Tovább

4 megjegyzés:

Cecile írta...

Eddig csak édes gofrit ettem, de nagyon tetszik a sós változat is, mentettem a receptet. Üdv: Cecile

szepyke írta...

Fokhagymával, spenóttal!:)

Lilla írta...

spenót brrrr....... annyi mindenben van, de anynira nem tudom megenni. egyszer mirelit pizza tetején voltak kis spenótpöttyök, és az is nagyon lelombozó volt.

mandy tarragon írta...

hm, sósan még nem próbáltam, de meggyőztél :) Fokhagyma, na igen, az jöhet :D
Nézz be hozzám, vár valami.