2010. január 29., péntek

Sajtos labdacsok

sajtos1

Nagyon hasonló a sajtos rolóhoz, de az elkészítéséhez nincs szükség speciális eszközre (köröket akár kicsi pohárral is lehet szaggatni), és ezeket a sajtos labdacsokat egyszerre el lehet tüntetni, ami esetleg számíthat egy buli utáni takarításnál. Mert ez egy igazi buli-kaja, remekül megy mellé a sör, és garantáltan pikk-pakk elfogy.

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 tojás
  • 4 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 4 dkg vaj
  • 9 dkg reszelt füstölt sajt
  • só, bors, szerecsendió
  • szezámmag
  • reszelt sajt (az oldalára, nem mértem, hogy mennyi kellett)

A leveles tésztát vékonyra nyújtom, egy tojást villával felverek, és megkenem vele a tésztát (a tojás maradékára szükség lesz), megsózom, és megszórom szezámmaggal. A tésztából 3-4 cm átmérőjű köröket szúrok ki, és előmelegített sütőben (200 fok, légkeverés) megsütöm őket. A maradék tojást (ami összesen kb. 1,5) elkeverem a liszttel, majd felengedem a tejjel, és sűrűre főzöm. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem, és belekeverem a vajat és a reszelt füstölt sajtot. Miután a tésztakorongok és a krém is kihűlt, kettesével összeragasztom őket, és az oldalukat reszelt sajtba forgatom.

Eredetileg a női lapozón.

2 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Ez gyorsan elkészülhetett, jó ötlet!

szepyke írta...

És egy falat az egész!:))