2010. január 11., hétfő

Sonkás palacsinta

sonkaspalacsinta2

Gyorsan elkészíthető és jól szállítható ebéd kellett, tortilla-lap kivételesen nem volt itthon, úgyhogy palacsintát sütöttem, és abba tekertem sonkát és salátát. Nem tudom milyen sonkát vettem, nem vagyok egy felvágott szakértő, mert sosem szoktam megállni a felvágottas pultnál, jó nagy volt, azt tudom, egy palacsintához elég volt egy szelet.

Hozzávalók:

  • 6 sós palacsinta
  • krémsajt
  • sonkaszeletek
  • saláta

extrák:

  • zöldfűszerek, reszelt füstölt sajt a krémsajtba
  • reszelt répa, petrezselyem, reszelt cukkini a palacsintatésztába

Először a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütök (ez nem nehéz, mert alapból hajszálvékonyakat szoktam). Ha nem natúr krémsajtot használok, akkor belekeverem a fűszereket vagy a reszelt sajtot. A kihűlt palacsintákat megkenem a krémsajttal, rájuk teszek – mérettől függően- egy vagy több sonkaszeletet, azokat megpakolom salátalevelekkel, és feltekerem. A harmadoló pontokban megtűzöm 1-1 fogpiszkálóval, és középen félbevágom. Azonnal fogyasztható, de az uzsonnás dobozba is mehet, jó állagú marad benne a saláta.

3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!
Kukkants be hozzám, küldtem neked valamit!

mandy tarragon írta...

Hozzám is :)

Liza írta...

Nagyon tetszik a recept. Egyszerű és mégis finom lehet.