2010. január 11., hétfő

Sonkás palacsinta

sonkaspalacsinta2

Gyorsan elkészíthető és jól szállítható ebéd kellett, tortilla-lap kivételesen nem volt itthon, úgyhogy palacsintát sütöttem, és abba tekertem sonkát és salátát. Nem tudom milyen sonkát vettem, nem vagyok egy felvágott szakértő, mert sosem szoktam megállni a felvágottas pultnál, jó nagy volt, azt tudom, egy palacsintához elég volt egy szelet.

Hozzávalók:

  • 6 sós palacsinta
  • krémsajt
  • sonkaszeletek
  • saláta

extrák:

  • zöldfűszerek, reszelt füstölt sajt a krémsajtba
  • reszelt répa, petrezselyem, reszelt cukkini a palacsintatésztába

Először a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütök (ez nem nehéz, mert alapból hajszálvékonyakat szoktam). Ha nem natúr krémsajtot használok, akkor belekeverem a fűszereket vagy a reszelt sajtot. A kihűlt palacsintákat megkenem a krémsajttal, rájuk teszek – mérettől függően- egy vagy több sonkaszeletet, azokat megpakolom salátalevelekkel, és feltekerem. A harmadoló pontokban megtűzöm 1-1 fogpiszkálóval, és középen félbevágom. Azonnal fogyasztható, de az uzsonnás dobozba is mehet, jó állagú marad benne a saláta.

3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Sonkás-sajtos palacsinta Egyikünk sem az a kenyeres-felvágottas típus, úgyhogy a (nem túl nagy) húsvéti sonka is kitartott egy darabig, és különböző RENDES ÉTELEKBEN végezte, nem tormával és retekkel, kenyér mellé betolva (ha már itt tartunk, egyö… Tovább
  • Sonkás babsaláta Volt még pár deka száraz bab a szekrényben, ami semmi másra nem lett volna elég, a sonka magában nem igazán fogyott, tojás és mozzarella pedig mindig van itthon. Innentől elég egyértelmű volt, hogy mi lesz az ebéd, egy egy… Tovább
  • Póréhagymás rakott burgonya Nehéz besorolni, hogy mi is ez pontosan: rakott krumpli vagy főzelék, mert mindkettőre hasonlít. Leginkább átmenet a kettő között – fűszeres tejben puhára főtt burgonya sajttal, sonkával, és póréhagymával. Elég sokáig kell… Tovább
  • Sonkás-borsós rizottó Hasonló rizottó volt már a blogon, ez most azonban egy húsvétra hangolt verzió, sonkával és zöldség- vagy csirkealaplé helyett a sonka főzőlevében puhára fövő rizzsel. Nálunk „magában” kenyérrel, retekkel és tormával nem f… Tovább
  • Omlós húsos táska Az anyámtól tanul sütemények egyike, amióta az eszemet tudom, benne van a kézzel írott- beragasztgatott füzetkéjében. Tipikusan „semmi extra” a receptje, egy egyszerű omlós tészta sonkakrémmel töltve, mégis mindenkinek nag… Tovább

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!
Kukkants be hozzám, küldtem neked valamit!

mandy tarragon írta...

Hozzám is :)

Liza írta...

Nagyon tetszik a recept. Egyszerű és mégis finom lehet.