2010. január 13., szerda

Szezámmagos csirke

szezamoscsirke2

Nagy kedvenceink a kínai tésztás, csirkés egytálételek, és nagyon-nagyon régen nem főztem ilyet, úgyhogy itt volt mér az ideje. Ha valaki tovább szeretné „csavarni”, lehet gyömbérrel, újhagymával vagy korianderzölddel ízesíteni.

Hozzávalók:

  • 1 kisebb csirkemellfilé
  • 2 „kocka” tojásos kínai tészta
  • 3 nagy sárgarépa
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 citrom vagy lime leve
  • 2 evőkanál méz
  • 3-4 evőkanál szezámmag

A csirkehúst kisebb darabokra, a sárgarépát julienne-re, és a paprikát csíkokra vágom. A kínai tésztát elkészítem a zacskón található utasítás szerint – jelen estben ez azt jelentette, hogy forró vízbe áztattam, és villával átkevertem, amíg a többi hozzávalót megsütöttem. Az olajat felhevítem egy nagy serpenyőben (wokban), és pár percig sütöm benne a húst. Ezután hozzáadom a répát és a paprikát, és még pár percig sütöm, amíg a hús kezd kicsit megpirulni. Belekeverem a szójaszószt, a mézet és a citromlevet, és 1 perc után a szezámmagot. Összekeverem a leszűrt tésztával, átforgatom, hogy mindenhol meleg legyen, és tálalom.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tojásos rakott zöldség Még mindig Főzzünk könyvből, most egy kölcsön-könyvből főztem, reader’s digest – könnyű ételek a rohanó hétköznapokra. Hatalmas könyv, kb. mint egy enciklopédia, halas, tésztás, húsos stb. fejezetekkel, szóval klasszikus fe… Tovább
  • Hullámtorta Van pár kedvenc kajákra vonatkozó angol jelzőm: ‘zingy’, ‘moist’, ‘rich’. Hát erre a második kettő garantáltan igaz. Ami szerintem még nagyon találó, az a ‘heavy cream’. Azt hiszem ilyen felvezető után sejthető, hogy anyag … Tovább
  • Kókuszkrémes zöldségragu Hoztam két doboz kókuszkrémet Hollandiából, mert olcsó volt, és mert nálunk sajnos nem terem minden sarkon (és ahol van ott is drágább). A kókusztej is finom, és intenzív ízű meg minden, de a kókuszkrém… hmmm… a magamfajta … Tovább
  • Gombás pulykaragu répapürével Villámgyorsan elkészül, tele van zöldséggel és szerintem abszolút kezdő-kompatibilis. És jól melegíthető, lehet vinni munkahelyre ebédre. A sárgarépapüré egyik előnye a burgonyapürével szemben, hogy kevesebb kalóriát tartalm… Tovább
  • Tőkehal mangós zöldségekkelNem vagyok mostanság fényképezős hangulatban, úgyhogy kép nincs – vannak ilyen korszakaim, nem tudom min múlik a dolog. Nem kenném kizárólag arra, hogy a hétfői sörtésztában sütésemnek hála a kisujjam utolsó ujjpercén nemigaz… Tovább

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

kis(!!!) gyömbért javaslok még :)

Lilla írta...

elmondhatatlanul utálom a gyömbért :-)