2010. január 13., szerda

Szezámmagos csirke

szezamoscsirke2

Nagy kedvenceink a kínai tésztás, csirkés egytálételek, és nagyon-nagyon régen nem főztem ilyet, úgyhogy itt volt mér az ideje. Ha valaki tovább szeretné „csavarni”, lehet gyömbérrel, újhagymával vagy korianderzölddel ízesíteni.

Hozzávalók:

  • 1 kisebb csirkemellfilé
  • 2 „kocka” tojásos kínai tészta
  • 3 nagy sárgarépa
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 citrom vagy lime leve
  • 2 evőkanál méz
  • 3-4 evőkanál szezámmag

A csirkehúst kisebb darabokra, a sárgarépát julienne-re, és a paprikát csíkokra vágom. A kínai tésztát elkészítem a zacskón található utasítás szerint – jelen estben ez azt jelentette, hogy forró vízbe áztattam, és villával átkevertem, amíg a többi hozzávalót megsütöttem. Az olajat felhevítem egy nagy serpenyőben (wokban), és pár percig sütöm benne a húst. Ezután hozzáadom a répát és a paprikát, és még pár percig sütöm, amíg a hús kezd kicsit megpirulni. Belekeverem a szójaszószt, a mézet és a citromlevet, és 1 perc után a szezámmagot. Összekeverem a leszűrt tésztával, átforgatom, hogy mindenhol meleg legyen, és tálalom.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Sültpaprika krémleves A heti Zöldségkosárban jött egy csomó kápia paprika, amivel valamit kezdeni kellett, mert ahhoz sok volt, hogy reggelire szendvics mellé elmajszoljam (azt hiszem 13 darabot kaptam…). Mandy küldte Zamat és Illat linkjét, hogy… Tovább
  • Sült burgonya romesco szósszal – “Végigfőzni a Meatless-t” Feleztem az adagot (mert egyedül ettem és 4 főre szólt), de még így is sokáig tartott mire elfogyott. Tunkoltam belőle a meccshez, raktam a másnapi tésztámra, és két kis adagot be is fagyasztottam… Azt hiszem az enyém sokkal… Tovább
  • Avokádó saláta paprikával és paradicsommal – “Végigfőzni a Meatless-t” A könyvben visszakanalazzák a salátát az avokádó héjába, nekem elég kicsi avokádóm volt, nem fért volna el benne, és egyszer kellene a héja, nyilván akkor nem sikerül szépen szétvágni…Mindegy, tálkából is tökéletes :-) Vagy … Tovább
  • Barna rizs tofuval – “Végigfőzni a Meatless-t” És akkor itt is van az első tofus recept a könyvből, azt hiszem 9 lesz belőle összesen. (Azóta megcsináltam még egyet, az is jó lett). A tofu pácolása gyors (nyilván nem kell mellette állni és 20 percig nézni), a főzőzacskós… Tovább
  • Spanyol húsgombóc Megint az Alnatura szakácskönyvből főztem, ezúttal kicsit változtattam – fél adagot főztem, és nem akartam egy fél paradicsomkonzervet kerülgetni a hűtőben. És persze a chilipehely ízlés szerint nálam azt jelenti, hogy semen… Tovább

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

kis(!!!) gyömbért javaslok még :)

Lilla írta...

elmondhatatlanul utálom a gyömbért :-)