2010. február 17., szerda

Mustáros sonkás csiga

mustaroscsiga1

A fodrászomtól van a recept, annyit változtattunk rajta, hogy nem tömény mustárral kentük meg a leveles tésztát, hanem mustár-tejföl keverékkel, mert nem vagyok nagy mustár-rajongó. Persze, aki szereti a mustárt, próbálja ki tejföl nélkül.

Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles tészta
  • tejföl
  • mustár
  • sonka
  • reszelt sajt
  • 1 tojás

A leveles tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra nyújtom. Pár evőkanál mustárt elkeverek kb. ugyanannyi tejföllel, és megkenem vele a tésztát. Sonkaszeletekkel kirakom – kb. 4 cm maradjon üresen az egyik oldalon, és sajtot eszelek a tetejére. Az üresen hagyott oldallal szemközti oldalról kezdve szorosan feltekerem, kb. 1 cm vastag szeletekre vágom, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. A felvert tojással megkenem a csigák tetejét, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10 perc alatt megsütöm.

2 tepsinyi adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Nektarinos-joghurtos pohárkrém A barackok közül a nektarin az egyetlen, amit szeretek, ebben persze nagy szerepe van a többinél vékonyabb, szőrtelen héjnak. mindig vannak kattanásaim, most azt hiszem a tejföl-joghurt-túró-mascarpone vonal. Még joghurt f… Tovább
  • Gorgonzolás/tojáskrémes mini szendvicsek Foci vb- kaják utolsó felvonás. Úgy jött ki a hétvégén, hogy nem akartam semmi komolyabb kaját a bronzmeccshez és a döntőhöz, mert ettünk napközben éppen eleget, azaz pizza/hamburger/hot dog és társai kilőve. Pedig egy ide… Tovább
  • Karfiolos quiche A karfiol általában levesként vagy rakott karfiolként kerül az asztalra, amikkel nincs is semmi baj, finom mindkettő, de egy sereg más ételt is készíthetünk, ebből a főzés közben igen erős szagú zöldségből. A karfiol egyéb… Tovább
  • Ribizlis túrótorta Az eredeti a NLK-s recept lett volna, ha nem olyan hanyagul olvasom el, ahogyan szoktam, illetve ha nem hagyok ki/helyettesítek egyes anyagokat élből mással. Így aztán több változtatás lett benne, mint eredetileg akartam. … Tovább
  • Csokoládés túrótorta A ribizlis túrótortának már az első falatánál eszembe jutott, hogy jó-jó, de ez rémesen ribizlis savanyú, sokkal jobban csúszna nekem gyümölcs helyett egy kis étcsokoládés ganache-sal a tetején. És valóban. Szerintem sokka… Tovább

3 megjegyzés:

Judit írta...

Én is megsütöttem, nagyon finom lett, mindekinek ízlett!
Tetszik a blogod, a receptjeid !
Judit.

Felhőlány írta...

Ez tényleg finom! :) Én nagyon szeretem a mustárt, anno amikor a chilis csigát készítettem, kipróbáltam a mustáros verziót is, csak füstölt sajttal...

Lilla írta...

köszi judit