2010. február 10., szerda

Sajtos töltött csirkecomb

toltottcsirke1

Ritkán készítek töltött húst, valószínűleg azért, mert a menzai élmények elég hosszú időre elvették a kedvemet tőle (más dolgoktól örökre). Most azonban végre sikerült egy szimpatikus receptet találni, amiben nincs máj, és könnyen adaptálható kétfős adagra is. Sok recepttel az a probléma, hogy 4-6 főre szól, és kell bele 1 tojás. Harmad tojást pedig nem tudok előállítani…

Hozzávalók:

  • 4 csirke alsócomb

A töltelékhez:

  • 1 evőkanál reszelt sajt (parmezán, cheddar, érett tappista)
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • 2 evőkanál krémsajt
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma

A töltelék hozzávalóit összekeverem, és a csirkecombokon fellazítom a bőrt. Kiskanál segítségével a bőr alá töltöm a sajtos keveréket, és előmelegített sütőben, 190 fokon 45-50 perc alatt megsütöm a csirkecombokat. Forrón vagy hidegen, salátával tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: