2010. február 24., szerda

Sütőben sült rántott csirkecomb

csirkecomb2

A fogyókúra folytatódik: „rántott” csirkecomb burgonyával 450 kcal alatt. Elég hihetetlennek tűnik, de nem az. Kell mellé valamilyen zöldség (én paradicsomot ettem) vagy egy egyszerű zöldsaláta, de ezek nem a magas energiatartalmukról híresek, úgyhogy még azzal együtt is 500 kcal alatt van a hagyományos „hús-krumpli” fogás. A húst még megspriccelni sem kell olajjal, finom pirult lesz így „szárazon” is, gondolom a tojásból és a csirkéből kisülő zsírban pirul meg.

Hozzávalók:

  • 4 csirke alsócomb
  • 1 tojás (dupla adag esetén is elég az egy tojás, esetleg el lehet keverni egy evőkanál vízzel)
  • 1 evőkanál liszt
  • csapott evőkanál pirospaprika
  • 1 nagy csipet kakukkfű
  • zsemlemorzsa
  • 45-50 dkg burgonya
  • 1 evőkanál olaj

A csirkecombokról lehúzom a bőrt, előveszek 3 mélytányért a panírozáshoz, és előmelegítem a sütőt 200 fokra (légkeverés). Az első tányérban összekeverem a lisztet a pirospaprikával, a kakukkfűvel és kevés sóval. A másodikban villával felverem a tojást, a harmadikba pedig pár kanál zsemlemorzsát szórok. A csirkecombokat a szokásos módon (liszt-tojás-zsemlemorzsa) bepanírozom, és egy nagy tepsibe teszem. A burgonyát meghámozom, kisebb cikkekre vágom, egy zacskóba teszem, és hozzáöntöm az olajat. Összetekerem és összefogom a zacskó száját, és összerázom, hogy az olaj az összes burgonyacikket bevonja. A húst 10 percig sütöm, majd melléteszem a burgonyát, 20 perc múlva megfordítom a csirkecombokat, és átkeverem a burgonyát. Újabb 25-30 percig sütöm, majd némi saláta társaságában azonnal tálalom. Kis csirkecombok esetén elég lehet 2x20 perc is, akkor egyszerre lehet betenni a sütőbe a burgonyával.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

1 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Ötletes, így nem kell szellőztetni az olaj miatt:)