2010. február 13., szombat

Sajtos fűszeres rúd

sajtosstangli2

Nem képmanipuláció, és nem is 10 „tanyasi” tojássárgája az oka, hogy ennyire sárga a képen a sajtos rúd, hanem a curry, amitől fűszeres és különleges lett. Langyosan a sütőből kivéve a legjobb, a nagy része elfogyott akkor, csak az erélyes fellépésemnek köszönhetően tudtam egy tálkányit megmenteni a fényképezéshez.

Hozzávalók:

  • 18 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1-1,5 teáskanál curry
  • 9 dkg vaj
  • 9 dkg reszelt sajt (ementáli, cheddar, érett trappista)
  • 1 tojás
  • esetleg tej

A tetejére:

  • 1 tojás (igazából egy fél is elég lenne)
  • mák

A lisztet egy tálba szitálom, és összekeverem a sóval és a curryvel. Hozzáadom a kockákra vágott vajat, a tojást és a sajtot, és összegyúrom. Ha szükséges, kevés tejet öntök hozzá, és fóliába csomagolva minimum 30 percre a hűtőbe rakom. Két tepsit kibélelek sütőpapírral (vagy kivajazok), és lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagra nyújtom a tésztát. A tetejét megkenem a felvert tojással, megszórom mákkal, és kb. 1x6-7 cm-es rudakra vágom. Előmelegített sütőben, 200 fokon, kb. 15 perc alatt megsütöm.

2 tepsinyi lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: