2010. február 2., kedd

Újhagymás-mangós csirke

csirke1

Volt egy kis üveg bontott mangó chutney-m a hűtőben, amivel sürgősen kellett valamit kezdeni. Kb. 20 perc alatt elkészült az étel, húsdarabolással, főzéssel, köretkészítéssel együtt, ami elég jó egy hétköznapi fogásnál. A mangó chutney azoknak való, akik szeretik az édes-csípős-fűszeres ízeket, a nagyobb boltok nemzetközi konyha részlegén általában szokott lenni, de házilag is elő lehet állítani, az elkészítés bonyolultsága a lekvár főzés szintjén mozog.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 3-4 evőkanál mangó chutney
  • 2 csokor újhagyma
  • 2 dl csirke alaplé

A tálaláshoz:

  • bulgur vagy kuszkusz, apróra vágott korianderrel megszórva

A csirkemellet nagyobb csíkokra vágom, és pár percig sütöm a felhevített olajon. Ezután hozzáadom a 2-3 cm-es darabokra vágott újhagymát, a mangóchutneyt és a húslevest, és pár percig főzöm, hogy a hús megpuhuljon. Csirkealaplében puhított, apróra vágott korianderrel elkevert bulgurral vagy kuszkusszal tálalom.

3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Paradicsomos csirkemell bulgurral Semmi frappáns név nem jutott eszembe, és az összes hozzávalót sem lett volna célszerű felsorolnia  címben, sok-sok sor lenne. Még mindig tartana. A sárga balkonparadicsom turbó fokozatra kapcsolt, és elképesztő ütemb… Tovább
  • Taboulleh Igazi kánikulai fogás, mert se a sütőt, se a tűzhelyet (sőt még a mikrót vagy a vízforralót) sem kell bekapcsolni hozzá. Magában is kiváló, de grillezett húsokhoz is jó köretnek. A bulgurt éretlen búzaszemből készítik, és … Tovább
  • Sült csirkés bulgur Hétvégén főzős-evős napokat szoktunk tartani, ezért hétfőre olyan ebédet szoktam készíteni, ami hamar elkészül, és kicsit kíméli a gyomrot. A sült csirkemell megmaradt vasárnapról, bulgur mindig van a szekrényben, és parad… Tovább
  • Újhagymás-mangós csirke Volt egy kis üveg bontott mangó chutney-m a hűtőben, amivel sürgősen kellett valamit kezdeni. Kb. 20 perc alatt elkészült az étel, húsdarabolással, főzéssel, köretkészítéssel együtt, ami elég jó egy hétköznapi fogásnál. A … Tovább
  • Trikolor saláta Igazán március 15-én lett volna stílusos ez a saláta, de úgy alakultak a dolgok, hogy csak 16-án készítettem el. Nagyon várom már a meleget, és egyre kevésbé kívánom a húst, fagylalton és könnyű zöldséges ételeken akarok m… Tovább

0 megjegyzés: