2010. május 5., szerda

Kakukkfüves-sajtos muffin

muffin1

Az ilyen sütemények miatt irigylem az angolok ötórai teáját, lenyűgöznek a könyvek leírásai a forró teáról, a tejszínes süteményekről, az uborkás- és lazacos szendvicsekről és a sütőből frissen kivett muffinokról. Ha valaha uzsonnát rendeznék, ez a sajtos muffin biztosan szerepelne az étlapon (a másik tuti befutó az ún. ’victoria sponge cake’, ami egy vajas piskóta lekvárral és vajkrémmel vagy tejszínnel összeragasztva).

Hozzávalók:

  • 1 csésze liszt
  • 1 csésze zabpehely
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál olvasztott vaj
  • fél csésze apróra vágott sajt (lehetőleg füstölt)
  • 1 közepes hagyma
  • kb. fél teáskanál só
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 3 evőkanál napraforgómag + a tetejére
  • 1 tojás
  • 1 csésze tej

A zabpelyhet aprítóval kb. dara finomságúra darálom, és a liszttel, a sütőporral, a sóval, és a kakukkfűvel együtt egy tálba teszem, és alaposan elkeverem. A megtisztított hagymát apróra vágom (az aprítóval, ha már kéznél van), és a sajttal és a napraforgómaggal együtt a liszthez adom. Végül belekeverem a vajat, a tojást és a tejet. A sütőt előmelegítem 180 fokra (légkeveréssel), és egy 12 lyukú muffin tepsit kivajazok, és kiszórok liszttel (papírral még sosem sikerült jól ez a muffin). A tésztát elosztom a tepsi mélyedéseibe, megszórom napraforgómaggal, és kb. 25 perc alatt megsütöm. Frissen, melegen a legfinomabb.

12 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Könnyű káposztasaláta – “Végigfőzni a Meatless-t” Gyakran csinálok káposztasalátát (coleslaw-t), ez is hasonló, csak a nehezebb majonézes öntet helyett vinaigrette került a káposztára.Kicsit változtattam, az eredeti recept fodros kelt és lilakáposztát ír, nekem fejes káposz… Tovább
  • Meggyes-zabpelyhes szelet  Omlós tészta, lekvár és ropogós zabpelyhes morzsa, tökéletes reggelire egy tejeskávéval, vagy uzsonnára teával. Egy kicsit több edény kell hozzá, mint amit ideálisnak tartok, de egyszerű elkészíteni, nyugodtan be leh… Tovább
  • Kakukkfüves-sajtos muffin Az ilyen sütemények miatt irigylem az angolok ötórai teáját, lenyűgöznek a könyvek leírásai a forró teáról, a tejszínes süteményekről, az uborkás- és lazacos szendvicsekről és a sütőből frissen kivett muffinokról. Ha valah… Tovább

3 megjegyzés:

Ami írta...

Hát igen, ezek az angolok tudnak valamit... visszagondolok az ott töltött hónapokra... és hogy még nem tudnak főzni! :)
Nagyon jó kis recept, le is mentem. A másik kedvencünk a Victoria's Cake, amilyen egyszerű, olyan nagyszerű!:)

mandy tarragon írta...

Jól hangzik :)

Névtelen írta...

Én ma gulyás mellé csináltam és nagyon fincsi volt. Köszi