2010. május 16., vasárnap

Kétszínű gofri (laktózmentes)

IMG_5246

Ezt is a Nők Lapja Konyháből csináltam, de ez működött a múltkori epres rolóval ellentétben. Egy kicsit tömörebb volt, mint amit anyám szokott sütni, de azzal ellentétben ez laktózmentes, és a kétféle szín miatt mégiscsak sokkal viccesebben néz ki. Nekem egyébként a kakós oldal nagyon tetszett, simán el tudom képzelni az egészet kakaósan, mondjuk kókuszos pudinggal… (igen a kókusz napok változatlanul tartanak még).

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 9 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl olaj
  • 5 dl víz
  • 45 dkg liszt
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 3 púpos evőkanál kakaó
  • (olaj a sütéshez)

A tojásokat szétválasztom, és a fehérjéket a cukorral habbá verem. hozzákeverem a sárgájákat, az olajat, a vizet, és végül bele szitálom a sütőport és a lisztet. A massza felét átrakom egy másik tálba és belekeverem a kakaóport, a maradék fehér részhez a vanília-kivonatot adom. Kevés olajjal megkenem a bemelegített gofrisütőt, és a sarkokba különböző színű tésztát kanalazok, és pár perc alatt megsütöm. Rácsra teszem hűlni.

4 fős adag kb.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Császármorzsa Nekem nincsenek a császármorzsához kapcsolódó gyerekkori emlékeim, vaníliaillatú nagymamás uzsonnákról, és friss baracklekvárokról. Viszonylag későn ismerkedtem meg ezzel az étellel, mert kíváncsi voltam, mi az, amiért ann… Tovább
  • Almás pite Anyám világbajnok almás pitéje, rajtam kívül eddig mindenkinek nagyon ízlett, de én nem vagyok mérvadó, mert harcban állok mindennel, amiben fahéj van (és a szottyadt barna sült alma sem éppen a kedvencem). Nem tudom hány … Tovább
  • Sztrapacska A nagymamamám egyik specialitása volt, ha eleget unszoltuk, mindig nekiállt a sztrapacskafőzésnek. Unszolásra a krumpli lereszelése miatt volt szükség, nem valami kellemes konyhai feladat a kézi reszelőn reszelgetni majd’ … Tovább
  • Nektarinos tejespite Annyian megénekelték már, jöjjön az én verzióm. Tejespite, azaz előkelő néven: clafoutis. Csupa hétköznapi hozzávaló kell hozzá, nagyon gyorsan elkészül, és nincs, aki ne szeretné. A tökéletes családi desszert. Bármilyen g… Tovább
  • Töltelékes káposzta Az erdélyi változat a töltött káposztára, nem is töltöttnek, hanem töltelékesnek hívják, ami jó, mert így nem ugyanaz a név jelöli a kétféle ételt. Nincs benne pirospaprika, és nem savanyú káposztából készül, hanem savanyí… Tovább

4 megjegyzés:

szepyke írta...

Látom a gofri projekt nem állt le, sőőőőőt!:)

mandy tarragon írta...

Hm, ilyet sütni fogok :) Úgyis régen volt már nálunk gofri.

Lilla írta...

naná hogy nem állt le :-)

GasztroRéka írta...

Örülök,hogy van egy gofri "fanatikus".:) Egyetlen egyszer próbáltam gofrit sütni,de rossz volt a recept én nem állt össze a tészta... Azóta csak nézegetek recepteket,eszem a bolti gofrit,és mindig elmondom,hogy egyszer én is. Körül nézek nálad is belevágok,eldöntöttem!