2010. május 14., péntek

Limoncello-s limonádé

koktel2 Még karácsony előtt készítettem egy jó nagy adag limoncellot, aminek a magunknak megtartott része nem igazán fogy – nem vagyunk nagy ivók, ez ebből is látszik. Így, kellőképpen felhígítva még nekem is lecsúszott belőle egy adag, igazán kellemes nyári koktél született belőle.

Hozzávalók:

  • 1 felespohárnyi limoncello
  • jég
  • buborékos ásványvíz
  • 2-3 citromkarika
  • menta

Egy long drink-es pohárba jeget, citromkarikákat, és pár mentalevelet teszek. Ráöntöm a limoncellot, felöntöm ásványvízzel, kicsit megkeverem (csak annyira, hogy azért maradjon benne buborék), beleteszek egy szívószálat, és azonnal „tálalom”.

1 adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tárkonyos csirkeragu leves Nagyon finom, sűrű, tartalmas leves. A színe és a savanykássága miatt, engem a nagy kedvenceimre, a kókusztejes-lime-os csirkelevesekre emlékeztet, de azoknál sokkal könnyebben befogadható a hagyományosabb ízekhez szokott … Tovább
  • Lime-os zabpelyhes keksz Nagyon egyszerű, lime-krémmel töltött kekszeket sütöttem. Szerintem fogok még variálni vele, ízesíteni a kekszet és a tölteléket különböző dolgokkal, mert nagy sikere volt. Házilag, tejfölből előállított sajtkrémet használ… Tovább
  • Citromszelet Anyám citromkrémes süteményre vágyott, lapokból álló süteményt készíteni viszont nem szeret, és konkrét recept sem volt hozzá, úgyhogy apámra várt a feladat, hogy megalkossa a receptet, és az elméletet átültesse a gyakorla… Tovább
  • Mustáros lazac Minimális erőfeszítéssel (és ügyességgel) rengeteg dicséretet lehet bezsebelni ezzel az étellel. A lazacot általában eleve szeletekre vágva árulják, ezért mindössze annyi vele a dolgunk, hogy megkenjük őket mustárral, és p… Tovább
  • Sült csirke Az eredeti angol recept „bolond-álló”-nak titulálta ezt az elkészítési módot, nos ez igaz is nagyjából. Nagyon egyszerűen elkészíthető, és nagyon finom lesz a végeredmény. A hús omlik le a csontról, nincs kiszáradva, és a … Tovább

0 megjegyzés: