2010. május 28., péntek

Spárgakrémes sült tészta

spargasteszta2

Ez az étel teljesen másnak indult, csak az „A terv” totális kudarcba fulladt. Ami nem feltétlenül baj, történnek néha gikszerek, ez minden tevékenység velejárója, hogy néha nem úgy sikerül, ahogy eltervezzük. A baj az, amikor ott állok este fél 11-kor a konyhában egy nagy tál tojásos spárgával, amit valahogyan fogyasztható formába kell önteni, mert így éhen maradunk másnap, és nincs kb. se egy tiszta edény se egy tiszta négyzetcentiméter. Elő kellett tehát állni egy „B tervvel”, ami jelen esetben azt jelentette, hogy gyorsan megfőzök egy kis spagettit, összekeverem a tojásos szósszal, és betolom kb. 15-20 percre a sütőbe. Nagyon jó lett. Indíthattam volna rögtön ezzel, megkímélve magam némi bosszúságtól (és egy kiadós mosogatástól).

Hozzávalók:

  • 20 dkg spagetti
  • 1 mozzarella golyó (12,5 dkg)
  • 12 darab spárga
  • 25 dkg krémsajt (tejföl is jó)
  • 4 tojás

A spárgát megtisztítom, a végeket levágom, félreteszem, és a szárat 3-4 darabba vágom. Enyhén sós-cukros vizet forralok, és először a szárakat főzöm 6 percig, majd a csúcsokat 3 percig. A szárakat a krémsajttal és a tojásokkal összeturmixolom, és sóval, borssal fűszerezem. Közben megfőzöm a spagettit a zacskón található útmutatás szerint. Miután leszűrtem, és hűlt pár percet, összekeverem a spárgás tojásos masszával. Végül belekeverem a félretett spárgacsúcsokat, és tűzálló tálba öntöm. A tetejére tépkedem a mozzarellát, és előmelegített sütőben, 180 fokon (légkeveréssel) addig sütöm, amíg a sajt elkezd megolvadni/megpirulni a tetején.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Spárgás quiche Még mindig spárga és még mindig quiche lázban égek. Némi szalonna (tudom, tudom koleszterin, de olyan jó egy kis húsos szalonna egy csomó dologba) hozzáadásával összepárosítottam a kettőt. Az eredmény igazán nagyszerű let… Tovább
  • Spárgás avokádókrém Az avokádókrémet még „magában” is nagyon szeretem, szoktam is elég gyakran készíteni, de így a tavasz legjobb zöldségével, spárgával kiegészítve valami fenomenális. Csodálatosan „zöld” íze van, és a tejföltől és a mogyoróv… Tovább
  • Pestos csirkével töltött palacsinta Alkalmas ez az étel maradékok eltüntetésére (pár darab palacsinta és némi hús a levesből), de érdemes emiatt is sütni pár palacsintát, és főzni (vagy sütni) egy kis húst, mert finom és egyszerű. Nagyon várom már a spárga s… Tovább
  • Grillezett spárgasaláta szalonnával Ritkán sütöm a spárgát, pedig jól áll neki ez a teljesen egyszerű elkészítési mód, nem csak a tészta szószok és rizottók, amikért úgy odavagyok. Most egy igazán tavaszi salátát alakítottam át az elképzeléseim szerint, és m… Tovább
  • Spárgakrémes sült tészta Ez az étel teljesen másnak indult, csak az „A terv” totális kudarcba fulladt. Ami nem feltétlenül baj, történnek néha gikszerek, ez minden tevékenység velejárója, hogy néha nem úgy sikerül, ahogy eltervezzük. A baj az, ami… Tovább

2 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Sokszor a spontán dolgok a legjobbak és nem csak az ételekben,egyébként is! Nagyon tetszik a kép é a recept is! Igen szabályosan tudtad tálalni.:)

Lilla írta...

hát voltam olyan huncut és a másnapi saját adagomat fotóztam, amikorra sajnos kicsit összeállt.. :-) este 10-11kor nincs mindig hangulatom hozzá