2010. május 28., péntek

Spárgakrémes sült tészta

spargasteszta2

Ez az étel teljesen másnak indult, csak az „A terv” totális kudarcba fulladt. Ami nem feltétlenül baj, történnek néha gikszerek, ez minden tevékenység velejárója, hogy néha nem úgy sikerül, ahogy eltervezzük. A baj az, amikor ott állok este fél 11-kor a konyhában egy nagy tál tojásos spárgával, amit valahogyan fogyasztható formába kell önteni, mert így éhen maradunk másnap, és nincs kb. se egy tiszta edény se egy tiszta négyzetcentiméter. Elő kellett tehát állni egy „B tervvel”, ami jelen esetben azt jelentette, hogy gyorsan megfőzök egy kis spagettit, összekeverem a tojásos szósszal, és betolom kb. 15-20 percre a sütőbe. Nagyon jó lett. Indíthattam volna rögtön ezzel, megkímélve magam némi bosszúságtól (és egy kiadós mosogatástól).

Hozzávalók:

  • 20 dkg spagetti
  • 1 mozzarella golyó (12,5 dkg)
  • 12 darab spárga
  • 25 dkg krémsajt (tejföl is jó)
  • 4 tojás

A spárgát megtisztítom, a végeket levágom, félreteszem, és a szárat 3-4 darabba vágom. Enyhén sós-cukros vizet forralok, és először a szárakat főzöm 6 percig, majd a csúcsokat 3 percig. A szárakat a krémsajttal és a tojásokkal összeturmixolom, és sóval, borssal fűszerezem. Közben megfőzöm a spagettit a zacskón található útmutatás szerint. Miután leszűrtem, és hűlt pár percet, összekeverem a spárgás tojásos masszával. Végül belekeverem a félretett spárgacsúcsokat, és tűzálló tálba öntöm. A tetejére tépkedem a mozzarellát, és előmelegített sütőben, 180 fokon (légkeveréssel) addig sütöm, amíg a sajt elkezd megolvadni/megpirulni a tetején.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Hullámtorta Van pár kedvenc kajákra vonatkozó angol jelzőm: ‘zingy’, ‘moist’, ‘rich’. Hát erre a második kettő garantáltan igaz. Ami szerintem még nagyon találó, az a ‘heavy cream’. Azt hiszem ilyen felvezető után sejthető, hogy anyag … Tovább
  • Meggyes túrókrém Ez teljesen egy hűtő-ürítős, dobáljunk bele mindent-ami-van-itthon desszert. Sütöttem egy adag habcsókot mert hétvégén „eton mess”-t akarok készíteni, minden más ebből-abból maradt. Azonnal el kell fogyasztani, hogy a habc… Tovább
  • Spenótos palacsinta sajtkrémmel Állítólag nagyon jó lett, én csak a sajtkrémet kóstoltam, az nagyon ízlett. Én csak 15 dkg spenótot raktam a palacsintába, nyugodtan lehet ennél többet is, mert állítólag nem volt túl erős spenót íze. Tej pedig elég sok kel… Tovább
  • Spárgakrémes sült tészta Ez az étel teljesen másnak indult, csak az „A terv” totális kudarcba fulladt. Ami nem feltétlenül baj, történnek néha gikszerek, ez minden tevékenység velejárója, hogy néha nem úgy sikerül, ahogy eltervezzük. A baj az, ami… Tovább
  • Sütőtökös sajtos tészta Avagy sütőtökös mac’n’cheese. Én azt hiszem egy kicsit sok sütőtököt raktam bele, mert a sajt ízét alig lehetett érezni, de végül is szeretjük a tököt és hát ennyi volt itthon… Kíváncsi vagyok besárgulunk-e a sok sütőtöktő… Tovább

2 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Sokszor a spontán dolgok a legjobbak és nem csak az ételekben,egyébként is! Nagyon tetszik a kép é a recept is! Igen szabályosan tudtad tálalni.:)

Lilla írta...

hát voltam olyan huncut és a másnapi saját adagomat fotóztam, amikorra sajnos kicsit összeállt.. :-) este 10-11kor nincs mindig hangulatom hozzá