2010. június 10., csütörtök

Cukkini lepény camembert-rel

Végre elindult lefelé a cukkini ára és a paradicsomok is pirosak, nem csak sápadt narancssárgák. Kinéztem rengeteg paradicsomos receptet, most végre elkezdhetek tobzódni bennük. Biztos borzasztó szentségtörés, de zsírszegény camembert sajtot használtam, szóval szerintem mondhatjuk rá, hogy fogyókúrás étel. Én annyira nem vagyok elkötelezett egészségmániás, hogy a napi öt adag zöldséget zsírtartalmú dolgok nélkül, magában vigyem be, nekem kellenek a különböző sajtok a zöldségek mellé.

Hozzávalók:

  • 12-15 dkg camembert
  • 1 közepes cukkini
  • 50 dkg leveles tészta
  • 4 közepes paradicsom
  • só, bors
  • oregánó
  • 1 evőkanál olívaolaj

A cukkinit 2-3mm vastagon felkarikázom, és 1-2 percig sütöm a felhevített olajon. Ezután megszórom egy jó nagy csipet oregánóval, és még 2 percig sütöm, majd félreteszem hűlni. Ha szükséges, kinyújtom a leveles tésztát, és nagyobb téglalapokra vágom (6-7 darabba mondjuk). A paradicsomot és a sajtot felszeletelem. A sütőt előmelegítem 210-220 fokra (légkeveréssel) és két tepsit kibélelek sütőpapírral. A leveles tészta-darabokat a tepsibe teszem, és váltakozva, kis átfedéssel paradicsom- és cukkini sorokat fektetek rájuk. Végül a tetejükre rakom a sajt szeleteket. Aki akarja, megsózhatja, borsozhatja, én mindkettőt kihagytam, szerintem nélkülük is remek. Hidegen, melegen, frissen és még másnap is jó.

6 szelet lesz belőle, ez nekünk 2 főre ebéd (3 ha van leves is).

Kapcsolódó bejegyzések

  • Zöldséges tostada Csirkés már volt, most zöldségest csináltam (fő a változatosság és nem szeretek minden nap húst enni). Azt hiszem megvan az ideális hétvégi (hőségriadós hétvégi) gyorsan összedobható menü: tostada és icebox cake/fagylalt. … Tovább
  • Johnny-palacsinta aka johnnycake Vasárnap reggeli házi-istennő üzemmód, hála Nigellának (és a mindenféle édességet értékelő férjnek). A johnny-palacsinta egy kukoricalisztes amerikai palacsinta, amit a juharsziruppal és a ropogósra sütött baconnel tálalnak.… Tovább
  • Fahéjas-kardamomos csiga “…olyan, mint egy fahéjas csiga, csak finomabb…” A legutóbbi IKEA-vizit alkalmával észrevettem, hogy a svéd ételek közt megbújik pár receptkártya is. Volt minimum kétféle halas (az egyik lasagne), és ez a fahéjas tekercs. Le… Tovább
  • Vega rakott cukkiniTúl részletesen nem írom le, csak nagyjából a rétegeket, úgy gondolom vagy így vagy úgy, de rizst főzni mindenki tud, a besamel pedig rengeteg helyen szerepel (itt is többször). 1. réteg: nyers, (és nem fűszerezett) cukkini … Tovább
  • Túrós palacsinta nektarinnal A Nők Lapja Konyhában jelent meg a recept, amit kissé módosítottam – az alapján nekem túl sűrű lett a tészta, nem tetszett a túrófánk-szerű állag, amerikai palacsintát akartam, kevés olajon/vajon. És onnantól, hogy végül elé… Tovább

0 megjegyzés: