2010. június 9., szerda

Meggyes túrókrém

Ez teljesen egy hűtő-ürítős, dobáljunk bele mindent-ami-van-itthon desszert. Sütöttem egy adag habcsókot mert hétvégén „eton mess”-t akarok készíteni, minden más ebből-abból maradt. Azonnal el kell fogyasztani, hogy a habcsók ne puhuljon meg teljesen, de nem hiszem, hogy ez problémát jelenthet, mi másodpercek alatt eltüntettük.

Hozzávalók:

  • 12 dkg túró
  • kb. 6-7 dkg joghurtos krémsajt/krémsajt/mascarpone
  • 1 nagy evőkanál tejföl (vagy kicsit több krémsajt)
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • cukor (nem túl sok)
  • 4-5 darab habcsók
  • kb. 4 evőkanálnyi rumos meggylé, vagy valamilyen piros gyümölcsből pár szem összetörve és egy kis rummal elkeverve

A túrót, a krémsajtot és a tejfölt elkeverem a vanília-kivonattal és egy kevés cukorral. Két-három habcsókot összetörök, és a túrókrémbe keverem. Összetörök még 2 habcsókot és elosztom két pohár vagy tálka alján, rájuk kanalazom a túrókrém felét, meglocsolom a meggylé felével, aztán jön a maradék túrókrém és a maradék meggylé. Lehet még a tetejére is szórni egy kis habcsókot, én ettől most eltekintettem. Azonnal tálalom, hogy ne puhuljon meg teljesen a habcsók.

2 fős adag. Erdetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • „Fogyókúrás” kávés csokoládé torta Eddig ez a leginkább diétásnak mondható csokoládétortám. Az alacsony zsírtartalom mellett (vagy inkább annak ellenére) nagyon finom. Persze jobban be lehetne illeszteni a diétába, ha kevesebb lenne benne a krém (nem krém-m… Tovább
  • Répatorta A répatorta is a háborúnak köszönheti, hogy feltalálták, mivel hiánycikk volt a cukor, sárgarépát kevertek a süteménybe, hogy kellően édes legyen. A sütőtök- és sárgarépalekvárt azt hiszem, senkinek nem kell bemutatni, aki… Tovább
  • Sajtos töltött csirkecomb Ritkán készítek töltött húst, valószínűleg azért, mert a menzai élmények elég hosszú időre elvették a kedvemet tőle (más dolgoktól örökre). Most azonban végre sikerült egy szimpatikus receptet találni, amiben nincs máj, és… Tovább
  • Poharas cheesecake eperrel Bár az igazi eper szezon még egy icipicit odébb van, már egyre-másra kelletik magukat a dobozos, távoli országokból származó eprek. Általában nem szoktam marokkói epret és hasonlókat venni, most azonban megkívántam, és be … Tovább
  • Epres palacsinta Egy kis tavaszi hedonizmus, ez a legjobb időszak, van végre eper és spárga, lehet tobzódni a jobbnál-jobb ételekben. A krémhez én 2 napig konyharuhában csöpögtetett tejfölt használtam, ami olyan sűrű lett, hogy el sem tudt… Tovább

0 megjegyzés: