2010. június 29., kedd

Tejfölös metélőhagymás muffin

IMG_5445

Onnan indult az egész, hogy kókadozott némi snidling az erkélyen, és maradt egy kis feta és olajbogyó. azt elég hamar eldöntöttem, hogy a fetát összekeverem némi tejföllel és apróra vágott olajbogyóval, már csak valami “alávaló” kellett. Lapozgattam kicsit az egyik süteményes könyvemet (még nincsen túl sok szakácskönyvem, és azon belül is süteményesből van a legkevesebb), és megakadt a szemem ezen a recepten, csupa fellelhető hozzávaló, és még a snidling is fogy…

Hozzávalók:

  • 28 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 dkg reszelt cheddar + egy kevés a tetejére
  • apróra vágott snidling
  • 1 nagy tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl joghurt
  • 4 evőkanál vaj

Előmelegítem a sütőt 200 fokra, és egy tálba szitálom a lisztet,a  sütőport és a szódabikarbónát. Belekeverem a reszelt sajtot, és 1-2 evőkanálnyi snidlinget. egy másik tálban megolvasztom a vajat, hozzákeverem a tejfölt, a joghurtot és a tojást, és a két keveréket néhány mozdulattal, nagyjából összekeverem (nem baj, ha kicsit csomós marad). A tésztát papírral bélelt/kiolajzozott/szilikon muffin tepsibe kanalazom, megszórom a tetejét reszelt sajttal és snidlinggel, és kb. 20 perc alatt megsütöm.

Magában is jó, mi a nagy részét fetás olajbogyókrémmel (feta, tejföl, fekete olajbogyó) megkenve ettük, ami nagyon sós, ezért sem raktam a tésztába sót, meg a recept sem írta, és nem is hiányzott belőle (a fetakrém nélkül sem).

4 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Követed Jucit?:) Fini lehet...

Lilla írta...

ezt mondjuk még a juci-könyv megszerzése előtt csináltam. az meg hogy a tetejére icing vagy belülre fetakrém részletkérdés :-)
csaka feta ne lenne olyan sóóóóós

Andici írta...

Szia Lilla, elkészítettem én is, nagyon finom lett. Aprócskát változtattam rajta, remélem nem baj, hogy én is kiírtam.
Üdv Erdélyből,
Andici

Lilla írta...

:-)