2010. június 8., kedd

Mézes-mustáros sült csirkecomb

csirke1

Igazán tehetségtelen hentes lennék, nem is érzek magamban lelkesedést ahhoz, hogy nekiálljak csirkecombot csontozni. Úgyhogy megvettem készen a comb-filéket, kb. 5 perc alatt elkészítettem a pácot, aztán némi sütés után bezsebeltem a dicséretet (hümmögés és ’úá’). „Gyorsétel” ez is, mindenféle adalék nélkül (persze csak ha megfelelő mustárt használunk)

Hozzávalók:

  • 4 kicsontozott, lebőrözött csirke felsőcomb
  • 3 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál vaj
  • szezámmag
  • 1 kávéskanál paprika
  • só, bors

A vajat megolvasztom, majd elkeverem benne a mézet, a mustárt, a pirospaprikát és ízlés szerinti sót (és borsot). A sütőt előmelegítem 180-200 fokra (légkeveréssel), és előveszek egy tapadásmentes tepsit, vagy egy simát kibélelek sütőpapírral. A húsdarabokat megforgatom a pácban, a tepsire rakom, és 15-20 percig sütöm. Ezután rájuk kenem a maradék pácot, megszórom őket szezámmaggal, és még kb. 15 perc alatt készre sütöm. Salátával vagy párolt zöldséggel tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Nektarinos tart Már az első sós ’tart’ (ha jól emlékszem spárgás volt) sütése óta kavargott a fejemben, hogy édeset is kellene sütni, mégiscsak az a hagyományos. Elég hamar kialakult bennem, hogy mézes krémsajttal fogom megkenni a leveles t… Tovább
  • Nektarinos-sonkás szendvics Pofátlanul egyszerű, és akkora ‘úá’, hogy hajjajj… És sajnos nem enyém az érdem, hogy eszembe jutott ez a párosítás, itt láttam.Pirított ciabattával lenne az igazi, nekem azonban csak félkész bagett volt itthon, amit a múltk… Tovább
  • Mézes-mustáros csirkesaláta Folytatva a múltkor megkezdett szendvics-sorozatot: mézes-mustáros (kesudiós) csirkesaláta. Pontos mennyiségeim nincsenek, nagyrészt inkább ötletadó (és nem igazán fontosak a pontos mennyiségek, flexibilis a recept, ez nem … Tovább
  • Túrós palacsinta nektarinnal A Nők Lapja Konyhában jelent meg a recept, amit kissé módosítottam – az alapján nekem túl sűrű lett a tészta, nem tetszett a túrófánk-szerű állag, amerikai palacsintát akartam, kevés olajon/vajon. És onnantól, hogy végül elé… Tovább
  • Paradicsomos-rukkolás hamburger Ez végső soron a mozzarellás-bazsalikomos hamburger továbbfejlesztett, még olaszosabb irányba tolt változata. Már ha lehet a hamburger és az olasz szavakat egy mondatban használni. Bár végülis miért ne lehetne. Nem vagyok g… Tovább

0 megjegyzés: