2010. június 23., szerda

Gombás-kókusztejes csirke kölessel

Szekrény- és fagyasztó ürítő étel, sok fehérjével, kölessel és nem túl sok kalóriával. :-)

Hozzávalók:

  • 20 dkg kockákra vágott csirkecomb-filé
  • 25 dkg gomba
  • 2 dl kókusztej
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál Worchestershire-szósz

A köleshez:

  • 1 kis bögre köles
  • 1 kis hagyma
  • 1 teáskanál olaj
  • 1 teáskanál vaj

A hagymát és a gombát felszeletelem, és egy serpenyőben felhevítem az olajat. Pár percig sütöm benne a hagymát, majd hozzáadom a húst, és ha mindenhol kifehéredett, belekeverem a gombát. Hozzáadom a Worchestershire-szószt, a kókusztejet, és kb. 10 percig főzöm. Közben elkészítem a köretet, a kölest szűrőbe teszem és alaposan átmosom. a hagymát apróra vágom, pár percig sütöm az olajon, majd hozzáadom a kölest, átforgatom, és felöntöm két bögre vízzel. Néha megkeverve pár perc alatt puhára főzöm (a végén ellenőrzöm, hogy nem kell-e még rá víz), belekeverem a vajat, megsózom, és villával fellazítom.

2 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Hamburger grillezett körtével és tárkonnyal A múlt heti bazsalikomos-mozzarellás után ma a grillezett körtés-tárkonyos burger volt a soros a “jegyzetfüzetemből”. Vagy ötletfüzet, vagy ‘must-have-list’, mindegy, a lényeg az, hogy még mindig van rajta pár hamburger-ter… Tovább
  • Görög citromos csirke Stahl Judit gyors húsos ételek című könyvéből van a recept, kicsit nekem macerás, az idetesszük-odatesszük, mártáskészítés a végén stb., de végül is nem bonyolultak a lépések, és finom a végeredmény. Akkor mondjuk kicsit ki… Tovább
  • Csirkés hamburger Az egyik „rossz” szokásom, hogy szeretek időnként hamburgert enni, alapvetően nem a hamburgerrel lenne baj, hanem azzal, hogy gyorséttermekben fogyasztom. Persze próbálkoztam már buci sütéssel, és darált marhahúsos pogácsákk… Tovább
  • Bazsalikomos-mozzarellás hamburger Elég rákeresni a blogon a ‘burger’ meg ‘hamburger’ szavakra, és máris kiderül, hogy nagy rajongója vagyok ennek a szendvicsnek. És most a kismillió újévi elhatározás (amit jellemzően nem jan. 1én éjjel szoktam kitalálni, ha… Tovább
  • Pulykaburger Nem is próbálom tagadni, de szeretem a hamburgert, néha marhából, néha csirkéből/pulykából. Ez utóbbi nyilván szégyen, de itthon szívesebben állítom elő a csirkés változatot (vagy pulykásat - abból könnyebb szép nagy szele… Tovább

0 megjegyzés: