2010. június 4., péntek

Kókuszos ricottatorta

Nem is tudom már mit kerestem (elég mást az biztos, nem kókuszos ricottatortát) a neten, amikor belefutottam Adéle tortájába. Nem is kellett semmit sem változtatnom a receptjén, hogy általam is kivitelezhető legyen, csak néhány bio dolgot lecseréltem a nem-bio megfelelőjére. Attól féltem kicsit, hogy a kekszes alap nem marad majd szépen egyben (korábbi rossz tapasztalatok), de teljesen jól összeállt, sőt talán kicsit túl jól is, elég nehéz volt vágni. mondjuk ennek megvolt az az előnye, hogy egyben le tudtam szedni a tortaforma aljáról. Nagyon finom és nagyon egyszerű abszolút kezdőknek is való.
Hozzávalók:
az aljához:
  • 15 dkg kakaós keksz (én Győri Édes teljes kiőrlésűt használtam, ez majdnem egy zacskónyi)
  • 8 dkg vaj
A krémhez:
  • 50 dkg ricotta
  • 4 dkg kókusztejpor
  • 9 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg méz
A tetejére:
  • kakaópor
A kekszet aprítóval nagyon finomra darálom, összekeverem az olvasztott vajjal, és egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodom. Lehet pohár aljával meg mindenféle eszközökkel, nekem kézzel megy a legjobban. a mézet összekeverem a kókusztejporral, majd több adagban beledolgozom a ricottát, és végül belekeverem a kókuszreszeléket. A krémet a kekszes alapra kanalazom, elegyengetem a tetejét, és fóliával lefedve pár órára a hűtőbe teszem (délelőtt raktam össze és este már jó volt). Tálaláskor  először késsel leválasztom a tortaforma oldaláról, majd óvatosan az aljáról (ha sikerül), tányérra teszem, és kakaóporral megszórom a tetejét.
18 cm átmérőjű torta lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Isler–‘nut free’ Szóval olajos-mag mentes isler. Ami persze nyilvánvalóan csalás, de sikerült igazán hozzám illő társat találni. Még allergia-szempontból is. Nálunk ugyanis MINDENKI asztmás és/vagy allergiás és/vagy ekcémás. Még a kutya is. … Tovább
  • Gesztenyés keksz Második recept és egyben második keksz Stahl Judit gyors édességek könyvéből (az első itt). Az én kekszeim kicsit amorfok lettek, mert nem volt itthon elég nagy lyukú cső a habzsákhoz, és a szép szabályos csillagok helyett … Tovább
  • Túrógombóc–reloaded Szerintem legalább 10, de lehet, hogy inkább 15 éve nem ettem túrógombócot. Volt ugyanis két nagy problémám vele, a gríz erőteljes jelenléte, és a pirított zsemlemorzsa a külsején, ez utóbbi azon kívül, hogy nem tetszett, á… Tovább
  • Kókuszos ricottatorta Nem is tudom már mit kerestem (elég mást az biztos, nem kókuszos ricottatortát) a neten, amikor belefutottam Adéle tortájába. Nem is kellett semmit sem változtatnom a receptjén, hogy általam is kivitelezhető legyen, csak néh… Tovább
  • Mogyoróvajas-csokoládés keksz Hála DM-nek újabb (immár a 4.) Stahl könyvvel gazdagodtam – Gyors édességek, az aktuális megszerezhető könyv. Első olvasásra (és most, hogy ki is próbáltam belőle egy receptet), jobbnak tűnik, mint a másik három kötet, kevés… Tovább

0 megjegyzés: