2010. június 14., hétfő

Sonkás palacsinta lepény

Gyakran sütök palacsintát, de kicsit unom már a kakaós-lekváros-túrós triumvirátust, ezért többféle töltelékkel és formával próbálkozom. Ez a sajtos-sonkás nagyon egyszerű, csak egy quiche-töltelékre erősen hasonlító tojásos keverékkel kell leönteni a palacsinta-csíkokat és pár percre betolni a sütőbe. Előételnek kis tálkában szerintem legalább 6 főnek elég, nekünk főételnek összesen 4 adag jött ki belőle. Azt nem számoltam, hogy hány palacsintát használtam fel hozzá, a megadott mennyiségből párat kakaóval ettünk meg.

Hozzávalók:

  • palacsinta (én 25 dkg lisztből és két tojásból, megfelelő mennyiségű tejjel, és buborékos vízzel csináltam)
  • 15 dkg sonka
  • kb. 10 dkg reszelt sajt
  • 3 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 2-3 újhagyma
  • petrezselyem

A szokásos módon palacsintákat sütök, üresen feltekerem őket, és kb. 1,5 cm széles szeletekre vágom. A sonkát vékonyan felcsíkozom, és a palacsinta-csigákkal váltakozva egy tűzálló tálba teszem. A tojásokat villával felverem, belekeverem a tejszínt, a reszelt sajtot, a tejfölt, pár evőkanál apróra vágott petrezselymet, és 2-3 vékonyan felkarikázott újhagymát. A palacsinta tetejére kanalazom a tojásos keveréket, és előmelegített sütőben, 170 fokon (légkeveréssel) kb. 20-25 perc alatt megsütöm.

4-5 fős adag. előételnek kisebb tálkákban min. 6.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Sajtos gofri sült csirkével (fried chicken and waffle) Ezt főzte nekem Levi a születésnapomon – én kértem, nem annyira magabiztos még(!) a konyhában, ezért mindig olyan ételt választok, ami újdonság, de tudom hogy simán megugorható annak is, akinek kevesebb a rutinja (meg úgyis … Tovább
  • Melegszendvics kétféleképpen Teljesen mások a szendvics-preferenciáink, különösen ami a bele kerülő “szószokat” illeti. Levi a mustár-chutney srác, én meg a majonézes csaj. Még a hasábburgonyát is szívesebben tunkolom majonézbe, mint ketchupbe. Nyilván … Tovább
  • Linguine mandulával és petrezselyemmel – “Végigfőzni a Meatless-t” Ez egy lusta-pesto-s tészta. Mert nem kell a pesto szokásos hozzávalóit összeturmixolni, csak hozzákeverni a tésztához. Szerintem nagyon jó, egy kis citrom, mandula, sajt, petrezselyem…És nem mértem, úgyhogy a recept nagy vo… Tovább
  • Grillezett spárgás, kecskesajtos tészta Kecskesajtos mártás és sült spárga – végül is nem más, mint egy nagyon extra mac ‘n’ cheese. Csak meg kell sütni a spárgát, megfőzni a tésztát és összedobni egy nagyon egyszerű szószt. (Meg összekeverni és megenni – a legjob… Tovább
  • Spárgás-kecskesajtos frittata – “Végigfőzni a Meatless-t” Tojás, spárga és kecskesajt. Szerintem mindent elmondtam. :-)Nagyon jó döntés volt beszerezni a három öntöttvas serpenyőt. Tökéletesek frittatához, serpenyős pizzához, vagy minimál stílusú sütök egy kis csirkét és mellédobok… Tovább

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Csodálatosan jó lehet

Lilla írta...

az :-) meg nem is bonyolult