2011. január 27., csütörtök

Csirkés-sütőtökös gnocchi

Hozzávalók:

  • 1 csomag (50 dkg) gnocchi
  • 25 dkg kockákra vágott csirkemellfilé
  • 80-90 dkg sütőtök (héjastul)
  • 2 dl főzőtejszín (10%-os is elég)
  • 2-3 marék sajt
  • 1 nagy hagyma
  • 7-8 dkg húsos szalonna
  • só, bors, szerecsendió
  • 1 pohár fehérbor

A hagymát és a szalonnát apróra vágom, és ha szükséges, kevés olaj hozzáadásával egy nagy serpenyőben pár percig sütöm. A sütőtököt megtisztítom, és kis kockákra vágom. A szalonnához adom ahúst, és addig sütöm, amíg a mindenhol kifehéredik, majd felöntöm a borral, és belekeverem a sütőtököt. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezem, belekeverem a tejszínt, és kb. 10-15 percig főzöm. Közben, ha szükséges, adok még hozzá vizet, akkor jó, ha elég sok leve van, mert ebben fog majd a gnocchi is főni. Végül összekeverem a gnocchival, tűzálló tálba öntöm, a tetejét megszórom sajttal, és előmelegített sütőben, 200 fokon addig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején (ennyi idő alatta  gnocchi is megpuhul).

4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Sóskás rizottó Nem vagyok egy nagy kertész, nálam a szobanövények is lassan, de biztosan pusztulnak (legalább mindig van hely az újonnan érkezőknek), és az biztos, hogy nem tennék lépéseket egy virágágyásért. Azt hiszem, kicsit olyan vag… Tovább
  • Tárkonyos pulykaragu Megint belefutottam egy nem teljesen működőképest Stahl receptbe. Szerintem legalábbis igazán fölösleges az egyik hozzávaló benne. Az a fránya keményítő a hús mártásában. Én egy ideje nem használok ezekhez se lisztet se kem… Tovább
  • Rizottó a kertbőlMostanában kicsit nehezen veszem rá magam a fényképezésre. A főzéssel és az írással nincs probléma, de a fényképezés most kicsit nehézkes. Pedig ma a tegnapi nappal ellentétben még fény is lenne hozzá. Úgyhogy most kép nélkül… Tovább
  • Gnocchi gombával Hozzávalók: 50 dkg gnocchi 50 dkg gomba 2 dl 10%os főzőtejszín 1 kis hagyma fél pohár fehérbor 1 teáskanál olaj kb. 8 dkg sovány reszelt sajt A gombát felszeletelem és a hagymát apróra vágom, egy ser… Tovább
  • Csirkemájpástétom Nem eszem belsőséget, soha, kivéve időnként némi májkrémet. Persze csak a hozzávalók gondos elolvasása után, ha nem bőrke/szőrke/tüdőke/kollagénke, csak akkor jöhet. Most arra jutottunk anyámmal, hogy a legjobb az, ha csiná… Tovább

2 megjegyzés:

Szofi írta...

Kedves Lilla!
Kattints kérlek a blogomra, van számodra egy kis meglepim:)
www.szofika-a-konyhaban.blogspot.com

Üdv:
Szofika

GasztroRéka írta...

Nekem is!:) A szerverem addig szórakozott ameddig megelőztek. Nézz be hozzám! Ez a gnocchi...
Nagyon jól néz ki benne a sárga!